​Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με την παρουσία εκπροσώπων του «Υπερταμείου» ιδιωτικοποιήσεων

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τρικκαίων είχε καταγγείλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την προώθηση της ένταξης χιλιάδων δημόσιων ακινήτων, ανάμεσά τους και αρχαιολογικοί χώροι, στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό ως "Υπερταμείο" των ιδιωτικοποιήσεων, εκ των οποίων τα  20 στην ΠΕ Τρικάλων. Μεταξύ αυτών ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Τρίκκης, το Ασκληπιείο Τρικάλων, το παλιό και νέο δικαστικό μέγαρο, οι πλατείες Δικαστηρίων και πρώην ΚΤΕΛ και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Τονίζαμε τότε, ότι οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί εξυπηρετούσαν το στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του. 

Τότε ,η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα με τους αρχαιολογικούς χώρους και καθησύχαζε λέγοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Όμως τώρα, το Υπερταμείο ανακινεί το θέμα και για τους αρχαιολογικούς χώρους, γεγονός που συνιστά πρόβλημα.

Αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να πουλήσει και να παραδώσει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και άλλα πολιτιστικά-ιστορικά μνημεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.

Εκτιμώντας την κρισιμότητα του ζητήματος η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τη Δημοτική αρχή Τρικκαίων να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο να καλεστούν   εκπροσώποι του Υπερταμείου. Για  να μάθει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Τρικαλινός λαός τους απαράδεκτους σχεδιασμούς από πρώτο χέρι, αλλά και για να   μεταφερθεί  σε κυβέρνηση και δανειστές η αποφασιστικότητα του λαού του Δήμου Τρικκαίων  ότι δεν αποδέχεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Με την προϋπόθεση της αποδοχής της πρόσκλησης τη δημοτικής αρχής από την πλευρά του Υπερταμείου, είναι σημαντικό το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει ανοιχτά και με την μαζική παρουσία του λαού και των φορέων της πόλης. Να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο   όλα τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης των δημοτών.  Η παρέμβαση και η δυναμική παρουσία του Τρικαλινού λαού , ειδικά μπροστά σ’ αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαία και κρίσιμη.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση , που στηρίζεται απ’ το  ΚΚΕ, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις   , ώστε ο λαός της πόλης να ενημερωθεί ουσιαστικά και να παραβρεθεί μαζικά  διατρανώνοντας  αποφασιστικά ότι δε θα επιτρέψει στο κράτος και στην κυβέρνηση να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο. 

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης: 

Γιώργος Καΐκης 
Γιώργος Λιατίφης 
Κώστας ΤάσιοςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή