​Η συμφωνία των Πρεσπών και η δίωξη της δασκάλας | trikalanews.gr

​Η συμφωνία των Πρεσπών και η δίωξη της δασκάλας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος δασκάλας της ΣΤ΄ Τάξης δημοτικού σχολείου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, η οποία διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Διεύθυνση δικαιολογεί την πειθαρχική δίωξη ως εξής : «Καταδικάζουμε απερίφραστα την διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος. Ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους μαθητές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μη δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

Διάβασα το φυλλάδιο που διένειμε η δασκάλα στους μαθητές της (υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο). Αν και είμαι καθηγητής Χημικός Λυκείου εδώ και 25 χρόνια, δεν μπόρεσα να καταλάβω που είδε η Διεύθυνση το « ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο», που είδε ότι «παραποιεί την ιστορική αλήθεια» και ότι «δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

Αυτά που γράφει το φυλλάδιο είναι τα ίδια μ’ αυτά που γράφουν οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας στην γνωστή επιστολή τους. Είναι τα ίδια μ’ αυτά που πιστεύει το 70 % των Ελλήνων. Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το δοξασμένο όνομα των Μακεδόνων στους Σλάβους που ήρθαν 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουμε επιστημονικά λάθη στους μαθητές μας ; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί την ιστορική αλήθεια και όχι αυτή η δασκάλα. 

Ποιες είναι οι καταστροφολογίες που γράφει το φυλλάδιο ; Ότι θα δημιουργήσουν θέμα «μακεδονικής μειονότητας» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Μακεδονία ; Δεν ξέρουν ότι τα απαίτησαν  πριν ακόμα υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών ; Όσο για τις επεκτατικές τους βλέψεις δεν βλέπουν ότι και οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας στην επιστολή τους λένε το ίδιο ; Εσείς ποιος νομίζετε ότι λέει αλήθεια,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε στα ψέματα κάθε κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια ή οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας ; 

Τα υπόλοιπα που γράφει το φυλλάδιο για την αφαίρεση κεφαλαίων από την ελληνική ιστορία σχετικά με τον Μακεδονικό Αγώνα, για τον Παύλο Μελά, για την απαγόρευση του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή», είναι ψέματα ;  Η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών δεν τα επιβάλλει ; Επομένως για ποιο λόγο διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος της δασκάλας ;

Μήπως η Διεύθυνση έκρινε ότι το φυλλάδιο περιέχει «ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο» για να δείξει ότι συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι το 70 % των Ελλήνων είναι ακροδεξιοί λαϊκιστές και απερίσκεπτοι άνθρωποι ; Ας θυμηθεί όμως η Διεύθυνση ότι πολλοί αιματοκύλισαν  την ανθρωπότητα με την τυφλή υπακοή τους σε κάθε μορφής εξουσία. 

Η συμφωνία των Πρεσπών τυπικά είναι νόμιμη, ουσιαστικά όμως είναι παράνομη. Είναι παράνομη γιατί ενώ ήξερε η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 70 % των Ελλήνων διαφωνεί, δεν έκανε Δημοψήφισμα, όπως όφειλε να κάνει, αν σεβόταν την Δημοκρατία της Ελλάδας. Επειδή στις Δημοκρατίες κυρίαρχος είναι ο λαός, και κάθε κυβέρνηση από τον λαό παίρνει το δικαίωμα να κυβερνάει.  

Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΕπιχειρείν

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Lifting προσώπου – Αισθητικός βελονισμός

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικός Παθολόγος
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.

Δημοφιλέστερα

«Ο  Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη»

Χωρίς διαύγεια κομμένες σε μόνιμη υπάλληλο δαπάνες διοίκησης

Σειρά αποφάσεων του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων,

O Πολάκης φοβάται τα Τρίκαλα!

O Πολάκης φοβάται τα Τρίκαλα!

Όλα τελικά έχουν την εξήγησή τους! Έτσι και ότι αφορά την

-----Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων-----

Η Νέα Δημοκρατία και το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Η Νέα Δημοκρατία και η ΔΑΚΕ Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων,

«Έφυγε από τη ζωή η Κωνσταντινιά Κοντογιάννη – Πουλιανίτη

​«Έφυγε από τη ζωή η Κωνσταντινιά Κοντογιάννη –

Σε ηλικία 54 ετών έφυγε από τη ζωή η Κωνσταντινιά Κοντογιάννη –

γέφυρα του Ληθαίου 133 χρόνια μετά

Ο 23χρονος Τρικαλινός που ανέδειξε την υπεραιωνόβια γέφυρα του

Επέζησε από τους πολέμους, είναι όμορφη, θαυμαστή, μοναδική στο

​Σύλληψη πρώην εργολάβου στα Τρίκαλα

​Σύλληψη πρώην εργολάβου στα Τρίκαλα

Για κλοπή ρεύματος συνελήφθη σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης