​Η συμφωνία των Πρεσπών και η δίωξη της δασκάλας | trikalanews.gr

​Η συμφωνία των Πρεσπών και η δίωξη της δασκάλας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος δασκάλας της ΣΤ΄ Τάξης δημοτικού σχολείου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, η οποία διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Διεύθυνση δικαιολογεί την πειθαρχική δίωξη ως εξής : «Καταδικάζουμε απερίφραστα την διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος. Ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους μαθητές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μη δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

Διάβασα το φυλλάδιο που διένειμε η δασκάλα στους μαθητές της (υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο). Αν και είμαι καθηγητής Χημικός Λυκείου εδώ και 25 χρόνια, δεν μπόρεσα να καταλάβω που είδε η Διεύθυνση το « ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο», που είδε ότι «παραποιεί την ιστορική αλήθεια» και ότι «δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες».

Αυτά που γράφει το φυλλάδιο είναι τα ίδια μ’ αυτά που γράφουν οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας στην γνωστή επιστολή τους. Είναι τα ίδια μ’ αυτά που πιστεύει το 70 % των Ελλήνων. Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το δοξασμένο όνομα των Μακεδόνων στους Σλάβους που ήρθαν 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουμε επιστημονικά λάθη στους μαθητές μας ; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί την ιστορική αλήθεια και όχι αυτή η δασκάλα. 

Ποιες είναι οι καταστροφολογίες που γράφει το φυλλάδιο ; Ότι θα δημιουργήσουν θέμα «μακεδονικής μειονότητας» και διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Μακεδονία ; Δεν ξέρουν ότι τα απαίτησαν  πριν ακόμα υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών ; Όσο για τις επεκτατικές τους βλέψεις δεν βλέπουν ότι και οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας στην επιστολή τους λένε το ίδιο ; Εσείς ποιος νομίζετε ότι λέει αλήθεια,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε στα ψέματα κάθε κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια ή οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας ; 

Τα υπόλοιπα που γράφει το φυλλάδιο για την αφαίρεση κεφαλαίων από την ελληνική ιστορία σχετικά με τον Μακεδονικό Αγώνα, για τον Παύλο Μελά, για την απαγόρευση του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή», είναι ψέματα ;  Η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών δεν τα επιβάλλει ; Επομένως για ποιο λόγο διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος της δασκάλας ;

Μήπως η Διεύθυνση έκρινε ότι το φυλλάδιο περιέχει «ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο» για να δείξει ότι συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι το 70 % των Ελλήνων είναι ακροδεξιοί λαϊκιστές και απερίσκεπτοι άνθρωποι ; Ας θυμηθεί όμως η Διεύθυνση ότι πολλοί αιματοκύλισαν  την ανθρωπότητα με την τυφλή υπακοή τους σε κάθε μορφής εξουσία. 

Η συμφωνία των Πρεσπών τυπικά είναι νόμιμη, ουσιαστικά όμως είναι παράνομη. Είναι παράνομη γιατί ενώ ήξερε η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 70 % των Ελλήνων διαφωνεί, δεν έκανε Δημοψήφισμα, όπως όφειλε να κάνει, αν σεβόταν την Δημοκρατία της Ελλάδας. Επειδή στις Δημοκρατίες κυρίαρχος είναι ο λαός, και κάθε κυβέρνηση από τον λαό παίρνει το δικαίωμα να κυβερνάει.  

Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΕπιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι για έναν έφηβο, Αλβανικής

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης