Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Stop» στην κατανάλωση πόσιμου νερού από σωλήνες αμίαντου και PVC στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων

Ποσό 3 εκ. ευρώ από τον «Φιλόδημο» για σωλήνες ύδρευσης για έργο της ΔΕΥΑΤ.
 
Εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» της Κυβέρνησης, το έργο που φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΥΑ Τρικάλων και αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων του παλιού δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, σωλήνων από αμίαντο ή από πλαστικό, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ΔΕΥΑΤ πήρε το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, θα αντικατασταθούν 24,3 χλμ σωλήνων (21 χλμ αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και 3,4 km σωλήνες PVC) σε σύνολο έκτασης 630 στρέμματα περιμετρικά της κεντρικής πλατείας  σε 1.437 παροχές που αφορούν 19.959 κατοίκους.

«Πλέον θα έχουμε ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που θα εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων, των ενοίκων των ξενοδοχείων και των επισκεπτών του κέντρου της πόλης των Τρικάλων και θα αναβαθμίσει τα ποιοτικά, ποσοτικά και υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του δικτύου», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ Νίκος Λέρας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή