Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συμμαχίες Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών

   Βλέψεις για σύναψη συμμαχιών και  <<άνοιγμα>> σε διάφορους πολιτικούς χώρους θεωρείται ότι είναι ικανός να κάνει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ενόψει και των ευρωεκλογών του 2019.

   Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας πιστεύεται ότι έχει τη δυνατότητα να συνενώσει 3 διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στην Ευρώπη(Σοσιαλιστές του ΕΣΚ, ΕυρωπαΪκή Αριστερά και Πράσινοι) καθώς έχει γίνει και προπαρασκευαστική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια από τον κ. Παπαδημούλη ο οποίος τάσσεται υπέρ των στρατηγικών συμμαχιών.

   Παρ’ όλες τις καλές σχέσεις του κ. Τσίπρα με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης θεωρείται και από πολλούς ότι ενέχει δυσκολίες το γεγονός της ενοποίησης των 3 αυτών πολιτικών οικογενειών.

   Είναι φανερό ότι προτάσσεται από τον κ. Τσίπρα και τους ευρωπαίους ‘’φίλους’’ του όπως ο Μοσκοβισί, κοινό μέτωπο των προοδευτικών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό, εναντίον των νεοφιλελεύθερων και ακραίων δυνάμεων της δεξιάς.

   Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές στηριζόμενος στην σύναψη συμμαχιών όπως το ‘’άνοιγμά’’ του προς την Κεντροαριστερά το οποίο θα αποτυπωθεί και στο ψηφοδέλτιό του ενώ οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό προς αποφυγή φαινομένων εσωστρέφειας αλλά και για να υπάρξει αγώνας για το σταυρό.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή