​Συμμετοχή μαθητών στις παγκόσμιες συγκεντρώσεις για το περιβάλλον σε Σύνταγμα και πλ. Αριστοτέλους

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως.

Οι συγκεντρώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των παγκοσμίων κινητοποιήσεων Climate Strike, στις οποίες θα συμμετάσχουν με μαθητική πορεία νέοι και νέες της πρωτεύουσας στην πλατεία Συντάγματος.

Το Climate strike είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το Climate strike στις 15 Μαρτίου, μαζί με 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, καλεί τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή.

Μαθητές και φοιτητές από σχολεία και πανεπιστήμια στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή