Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τιμητική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η εκλογή του Καθηγητή Κουρέτα Δημήτρη στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy of Sciences) από 6 κατόχους Νόμπελ

Η Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy of Sciences) , είναι ενας θεσμός που προωθεί την αριστεία στις επιστήμες και έχει ως επιστημονικό συμβούλιο τους Νομπελίστες : Prof. George Fitzgerald Smoot (Nobel Prize in Physics) , Prof. Erwin Neher (Nobel Prize in Medicine and Physiology), Prof. Hartmut Michel ( Nobel Prize in Chemistry), Prof. Ferid Murad ( Nobel Prize in Physiology or Medicine),  Prof. Sir Salvador Moncada (Nobel Prize in Medicine) και Prof. Andrew Victor Schally (Nobel Prize in Physiology or Medicine).

Πριν λίγες μέρες έγινε δεκτός ως μέλος ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτριος Κουρέτας. 

Η επιλογή του καθηγητή Κουρέτα έγινε εξαιτίας της αναγνώρισης του επιστημονικού του έργου σε παγκόσμιο επίπεδο για την  δημιουργία τροφίμων για ανθρώπους και ζώα από τα βασικά απόβλητα και υποπροιόντα των γεωργικών βιομηχανιών της Ελλάδος (Ελαιοτριβεία, οινοποιεία, τυροκομεία), και την σύνδεση του με την τοπική παραγωγή της χώρας. 

Η δουλειά του καθηγητή Κουρέτα θεωρήθηκε  πρωτοπόρος γιατί απέδειξε ότι τα μέχρι τώρα απόβλητα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτης τάξης τροφή για τους ανθρώπους και για τα ζώα  και κάτι τέτοιο δημιουργεί τρόφιμα με μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος. 

Η τιμητική εκδήλωση για την αποδοχή του καθηγητή θα γίνει στην Βαλτιμόρη στις 10 Μαρτίου 2019. 

Η World Academy of Sciences εκτός από το επιστημονικό της συμβούλιο που απαρτίζεται από τους 6 Νομπελίστες που αναφέραμε , απαρτίζεται από 100 περίπου επιστήμονες κύρους από αρκετά κράτη. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή