Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 2ο (ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων στo Velenje της Σλοβενίας για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «FLIP 2 Learn (F2L)»

Πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία η 5η συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «FLIP 2 Learn (F2L)», στο οποίο συμμετέχει και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων για τη διετία 2017-2019. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον οργανισμό «LjudskaUniverzaVelenje» στην πόλη Velenje της Σλοβενίας στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της "ανεστραμμένης μάθησης" σε επιστημονικούς κλάδους STEM δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω μιας κοινής δοκιμής που θα πραγματοποιήσουν οι εταίροι του έργου, δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα του έργου είναι η προώθηση της απόκτησης δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω καινοτόμων πρακτικών και μεθόδων.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

– EURO (Ιταλία)
– I.T.E.T. GirolamoCaruso (Ιταλία)
– CODEC s.r.l (Ιταλία)
– 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων (Ελλάδα)
– LiceulTehnologicAgricolBarcanest (Ρουμανία)
– LjudskaUniverzaVelenje (Σλοβενία)

Στη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εφαρμογή της μεθόδου της "ανεστραμμένης μάθησης" όπως πραγματοποιήθηκε σε κάθε οργανισμό σε διάφορες θεματικές περιοχές STEM. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής, το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε, πιθανά προβλήματα που προέκυψαν και έγινε ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών, απόψεων και συμπερασμάτων. Ακολούθησε συζήτηση πάνω στην εμπειρία, σε κρίσιμα θέματα οργάνωσης και διαχείρισης του προγράμματος και καθορίστηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων εργασιών και υποχρεώσεων μέχρι την τελευταία συνάντηση. 

Επίσης, οι εταίροι επισκέφθηκαν την PatternCity, ένα οικοσύστημα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν διαδραστική έκθεση σχετικά με τους Παγκόσμιους Πολέμους και να πειραματιστούν με εκπαιδευτικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Στη συνάντηση αυτή, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Νταράλας Παυσανίας, Νταϊλιάνης Νικόλαος και Αβδελίδης Ευάγγελος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή