Συνεχίστηκε με δεύτερη δημόσια διαβούλευση, ο σχεδιασμός για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Τρικκαίων
Εξαιρετικά σοβαρό και αρκούντως χρήσιμο – παρ’ ότι «αόρατο» – το έργο των μελών της διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Τρικκαίων. του ΣΒΑΚ, δηλαδή του σχεδιασμού για τον τρόπο κυκλοφορίας και μετακίνησης πεζών και οχημάτων κάθε είδους στην πόλη των Τρικάλων. Η Δεύτερη θεματική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Τρικκαίων» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. και σε αυτή, συζητήθηκαν ιδέες, προτάσεις, σκέψεις, τονίστηκαν αναγκαιότητες και χρήσεις, παρούσες και μελλοντικές καταστάσεις και πραγματικότητες, στηριζόμενες, βεβαίως, σε στοιχεία. Και τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση όλων, όσα θα θέλαμε να βελτιωθούν στην πόλη από άποψη κυκλοφοριακού. Το συγκεκριμένο έργο είναι μια δράση στην οποία μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων, με στόχο «να οργανώσει τις μετακινήσεις των πολιτών και τη διανομή εμπορευμάτων στις αστικές περιοχές». Αυτό συμβαίνει επειδή τα ΣΒΑΚ γενικά «εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων ατόμων, αντί της εξυπηρέτησης των οχημάτων, στον διαθέσιμο αστικό χώρο με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής».
Έτσι, οι μετέχοντες – μέλη φορέων της πόλης και του Δήμου, συζήτησαν όσα αφορούν στις υπάρχουσες προτάσεις, οι οποίες στηρίχθηκαν σε αναλύσεις, σε μετρήσεις και σε αποτελέσματα ερωτηματολογίων ου τέθηκαν στους συμπολίτες. Αυτή την περίοδο υλοποιείται το 80 από τα 11 συνολικά βήματα για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Το τελευταίο στάδιο, περιλαμβάνειεξειδίκευση του Σχεδίου, προγραμματισμό και διαδικασίες παρακολούθησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του, με υιοθέτηση από τους πολίτες, των δράσεων που θα αποφασιστούν.
Έτσι για άλλη μια φορά ο Δήμος Τρικκαίων με συντονισμένα, σχεδιασμένα και προγραμματισμένα βήματα, αλλάζει την εικόνα της πόλης, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ΣΒΑΚ αποτελεί μια έκφραση της ανάγκης, να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης προς όφελος όλων των κατοίκων και προς ενίσχυση της βιώσιμης μετακίνησης.