Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Χριστούγεννα με πρωταγωνιστές τα παιδιά στο κέντρο των Τρικάλων

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά,  χθες το απόγευμα, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου και σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκαν ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Ανακατεύτηκαν οι τίτλοι τους: «Φέρε ένα παιχνίδι και Πάρε ένα στολίδι» και «Τα δώρα για τα παιδιά του κόσμου όλου», ανακατεύτηκαν και τα παιδιά πρωταγωνιστές τους, και έτσι δόθηκαν με ένα διαφορετικό τρόπο μερικά σημαντικά μηνύματα, από εκείνα που συνηθίζουμε, δυστυχώς, να θυμόμαστε όλοι, πολίτες και δημοτικοί άρχοντες… παραμονές μεγάλων θρησκευτικών εορτών. 

Τα μηνύματα σε κάθε περίπτωση, διασκορπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, από τον χώρο μπροστά στο Δημαρχείο των Τρικάλων, σε όλη την Ασκληπιού και σε όλο το κέντρο της πόλης. 

Τα παιδιά του παιδικού τμήματος του Δημοτικού Χορευτικού Συγκροτήματος  χόρεψαν σήμερα, με μουσικές από όλη την Ελλάδα.
Σήμερα επίσης, τα  παιδιά  των Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου ντύθηκαν  «δώρα» που πάνω τους έγραφαν ευχές όπως: Ευτυχία, Ελπίδα, Ειρήνη, Αγάπη και παρήλασαν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Τέλος,  οι Τρικαλινοί και Τρικαλινές  προσέφεραν χθες και σήμερα,  χρησιμοποιημένα ή και καινούργια παιδικά παιχνίδια, ως δώρα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και επιβραβεύονταν για αυτή τους την πράξη από τον Δήμο που είχε το γενικό πρόσταγμα και την συλλογή των παιχνιδιών, με ένα στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο! 

Η προσφορά των τρικαλινών σε παιχνίδια βασίστηκε στη δράση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου με τον τίτλο «Φέρε ένα παιχνίδι και Πάρε ένα στολίδι» που ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.  

Το εφηβικό τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων είχε τον δικό του τίτλο στη σημερινή γιορτή: «Τα δώρα για τα παιδιά του κόσμου όλου». 

Αύριο, προπαραμονή Χριστουγέννων, μια ακόμη ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή προετοιμάζεται από τον Δήμο Τρικκαίων. Περίπου στις 12 το μεσημέρι, τα τμήματα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων θα εμφανιστούν για νέα παρέλαση στην Ασκληπιού, ντυμένα αυτή τη φορά ως  "Σαλτιμπάγκοι" και  «Διόνυσοι» που θα μεταμορφωθούν, για να χορέψουν, να τραγουδήσουν  και να στείλουν… Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές σε όλο τον κόσμο. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή