Κ. Σκρέκας: Το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αδικεί κατάφωρα τα Τρίκαλα | trikalanews.gr

Κ. Σκρέκας: Το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αδικεί κατάφωρα τα Τρίκαλα

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας στην ομιλία του στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας το οποίο συμπεριλαμβάνει το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι τα Τρίκαλα αδικούνται κατάφωρα και με μοναδικό τρόπο.

Ειδικότερα διαπίστωσε ότι, το νομοσχέδιο δεν σχεδιάστηκε με κανένα ακαδημαϊκό, επιστημονικό, αξιοκρατικό, οικονομικό ή άλλο κοινωνικό κριτήριο. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι «τα μόνα δεδομένα που έχετε χρησιμοποιήσει αφορούν ρουσφετάκια σε «ημετέρους», πιθανότατα συναδέλφους σας, που εξυπηρετούν συμφέροντα φίλων ή συντεχνιακών σας συνοδοιπόρων». 

Ο κ. Σκρέκας, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον οποίο περιλαμβάνονται τριάντα τέσσερα τμήματα, είκοσι δύο νέα και ένα με υποσχετική, το οποίο ιδρύεται στα Τρίκαλα. Από τα τριάντα πέντε τμήματα μόλις τα τρία, δηλαδή δύο που θα ιδρυθούν και ένα με υποσχετική, θα έχουν έδρα τα Τρίκαλα. Δηλαδή μόλις το 5% των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου θα έχουν έδρα τα Τρίκαλα. Ανέλυσε δε ότι ιδρύονται στη Λάρισα εννέα τμήματα, εκ των οποίων επτά νέα, στον Βόλο δεκατέσσερα τμήματα, εκ των οποίων δύο νέα, στη Λαμία πέντε τμήματα, εκ των οποίων τρία νέα, στην Καρδίτσα τέσσερα τμήματα, εκ των οποίων τρία νέα. Στα Τρίκαλα όμως παραμένουν να λειτουργούν μόνο δύο τμήματα και ένα με υποσχετική, και μάλιστα χωρίς καθηγητές, χωρίς φοιτητές, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς υπουργικές αποφάσεις. Ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Πάτε να κοροϊδέψετε τον λαό των Τρικάλων και τους συναδέλφους της Βουλής των Ελλήνων».

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι η πολιτεία είχε φροντίσει να ιδρύσει Ανώτατα Πανεπιστημιακά και Ανώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην περιφέρεια, ως αντιστάθμισμα στον κίνδυνο της ερημοποίησης και της φτωχοποίησης των περιοχών. Τα Ιδρύματα αυτά από τη μία συνεισέφεραν πολλά στην περιφερειακή ανάπτυξη και από την άλλη κράτησαν τους νέους στην περιφέρεια της Ελλάδος, αλλά έφεραν και νέους φοιτητές από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι, τα Τρίκαλα σήμερα διαθέτουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σ’ ό,τι αφορά τον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Και συνέχισε λέγοντας ότι «όπως φαίνεται και όπως αποδεικνύεται, στον νέο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα πλεονεκτήματα αυτά δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη». 

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό τα Τρίκαλα απομονώνονται ακόμα περισσότερο με ευθύνη της Κυβέρνησης, «ουσιαστικά επιτελείτε έναν πανεπιστημιακό αποκλεισμό της περιφερειακής ενότητας των Τρικάλων» σημείωσε. «Είναι απαίτηση και του λαού των Τρικάλων και των θεσμών των Τρικάλων να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο και να το ξαναφέρετε σ’ ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» κατέληξε.

Τόνισε επίσης ότι οι αποφάσεις σ’ ό,τι αφορά την ανώτατη εκπαίδευση θα πρέπει να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια, συνυπολογίζοντας τις τοπικές ανάγκες, και τις ανάγκες της χώρας για μελλοντικούς επιστήμονες. Η συμβολή των επιστημόνων αυτών είναι σημαντική για μια μακρόπνοη, βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Ειδικότερα ανέφερε, τα Τρίκαλα είναι μια «έξυπνη» πόλη, όπου εδώ και δεκαετίες επενδύει στην καινοτομία και στην έρευνα. Επίσης, έχουν ισχυρή τουριστική οικονομία και αποτελούν ένα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος και το δεύτερο, μετά το Άγιο Όρος, θρησκευτικό προορισμό. Πέραν δε από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, έχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα. Δίπλα σ’ αυτές έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν πολλές άλλες μεγάλες, μεσαίες και μικρότερες μεταποιητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, στα Τρίκαλα σήμερα λειτουργεί το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Αυτό το τμήμα οφείλει να ενδυναμωθεί σ’ ό,τι αφορά το ακαδημαϊκό περιβάλλον, και να βοηθηθεί με υποδομές και έμψυχο υλικό. Επισήμανε δε ότι «Δεν έχει σημασία, να ιδρύουμε τμήματα στα χαρτιά χωρίς προσωπικό, χωρίς καθηγητές, χωρίς χρήματα, χωρίς εργαλεία, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο δεν διασφαλίζουμε την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε ανώτατο επίπεδο». 

Ο κ. Σκρέκας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το νομοσχέδιο ενώ κάλεσε τον Υπουργό να το αποσύρει, να το αλλάξει ώστε να το ξαναφέρει πίσω σωστό και δίκαιο.

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία του κ. Σκρέκα:

https://www.youtube.com/watch?v=EWCm0AQ8acwΕπιχειρείν

 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης