Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βραβεία «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» – Βραβεία Μουσικής, Θεάτρου και Χορού 2018

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2018, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού 2018, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας,η οποία διοργανώνεται από  τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την  Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. 

Φέτος, μετά από πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής, την οποία απαρτίζουν ο Γεν. Γραμματέας της Ενώσεως Κριτικών, μουσικός κριτικός Γεώργιος Κύρκος-Τάγιας, ο θεατρικός κριτικός Νίκος Μπατσικανής και η σκιτσογράφος Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου, η τελετή απονομής, στην οποία έχουν προσκληθεί και επιφανείς ξένοι καλλιτέχνες, θα ακολουθήσει για πρώτη φορά τα διεθνή πρότυπα, δηλαδή οι απονομές θα καταλήγουν στα Μεγάλα Βραβεία (αντί να αρχίζουν με αυτά, όπως γινόταν στο παρελθόν). Μια ακόμη ιδιοτυπία της φετινής τελετής είναι ότι, κατόπιν αποφάσεως της Κριτικής Επιτροπής Μουσικής, θα απονεμηθούν δύο Μεγάλα Βραβεία Μουσικής. Επίσης, η Κριτική Επιτροπή Θεάτρου αποφάσισε ομόφωνα να μην απονεμηθεί Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράμματος λόγω του ότι οι υποψηφιότητες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.  

Την Κριτική Επιτροπή Μουσικής 2018 απαρτίζουν οι: Σοφία Θεοφάνους-Ματθαιουδάκη (πρόεδρος), Μαρία Μόσχου, Αλέξης Σπανίδης, Θωμάς Ταμβάκος και Ευτύχιος Χωριατάκης, ενώ την Επιτροπή Θεάτρου & Χορού 2018 οι Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Ανθούλα Δανιήλ, Κωνσταντίνος Μπούρας και η κριτικός χορού Μίρκα Ψαροπούλου. Την παρουσίαση της εκδηλώσεως θα κάνει ο κριτικός χορού και παλαιός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος Ανδρέας Ρικάκης.  

Μεταξύ των υποψηφίων για το Βραβείο σε Δισκογραφική Εργασία Ελληνικού Ενδιαφέροντος είναι η τρικαλινής καταγωγής διακεκριμένη πιανίστα, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή