Χατζηγάκης από το Ντουμπάι: «Να στηρίξουμε άμεσα το λιανεμπόριο»

Την επιτακτική και άμεση ανάγκη στήριξης του λιανεμπορίου προτάσσει ο Μικέλης Χατζηγάκης με επιστολή που θα στείλει στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης. Το λιανεμπόριο, δήλωσε ο Χατζηγάκης, «είναι η καρδιά των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς η χώρα μας δεν διαθέτει ισχυρή βαριά βιομηχανία. Ο κορονοιός και τα δύο lockdown γονάτισαν τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου, πυρήνα του αστικού κράτους, με πολλές από αυτές να έχουν άμεσο θέμα βιωσιμότητας. Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, αλλά πρεσβεύουν και μερικές θεμελιώδεις Ελληνικές αξίες: εργατικότητα, νοικοκυροσύνη, φιλότιμο και εντιμότητα.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη κάποια μέτρα για να ανακουφίσει μερικά από τα προβλήματα στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, ο κόσμος τρέχει, το ίδιο και οι υποχρεώσεις τους, και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα εισόδημα εδώ και μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, θα καταθέσω επιστολή όπου θα ζητάω τα εξής μέτρα στήριξης:

  • Κούρεμα 50% στις ασφαλιστικές εισφορές
  • Να δοθούν σημαντικά κίνητρα ώστε αυτές οι επιχειρήσεις να κάνουν το άλμα στην ψηφιακή εποχή και το ηλεκτρονικό εμπόριο (π.χ. με voucher σε ευρωπαϊκά προγράμματα)
  • Η επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει την μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Γενναίες ρυθμίσεις σε παλιότερες οφειλές προς το δημόσιο (π.χ. 120 δόσεις)
  • Μείωση σε τρέχουσες υποχρεώσεις (π.χ. μείωση του ΦΠΑ στο λιανεμπόριο από 24% στο 15%)
  • Τρίμηνη παράταση στην μείωση του ενοικίου

 ©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή