Κοσμος

Δεκάδες νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου

6 Jun 2018
Δεκάδες νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου

Μια νέα ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη υποχρέωσε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνές τους γύρω από το ηφαίστειο «Φουέγο» στην Γουατεμάλα,

Μια νέα ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη υποχρέωσε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνές τους γύρω από το ηφαίστειο «Φουέγο» στην Γουατεμάλα, 48 ώρες μετά την αρχική έκρηξή του, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους, ενώ αγνοούνται 192 άνθρωποι.

Άλλοι 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 3.271 πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο.

Επίσης, 2.625 πολίτες χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η καταστροφή έπληξε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, 1,7 εκ. πολίτες.

Νέες πυροκλαστικές ροές – αποτελούμενες από τέφρα, λάσπη, νερό και πυρακτωμένους βράχους – ενδέχεται να σαρώσουν ξανά την περιοχή.
Η κλιμάκωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας προκάλεσε πανικό στην πόλη Εσκουίντλα, κοντά στον ορεινό όγκο ύψους 3.763 μέτρων, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Οι κάτοικοι έσπευσαν να την εγκαταλείψουν με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί απόλυτο κυκλοφοριακό χάος. Mέλη σωστικών συνεργείων, αστυνομικοί και στρατιωτικοί αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Δύο μέρες μετά την ηφαιστειακή έκρηξη, που προκάλεσε ποτάμια λάσπης, λάβας και τέφρας, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι εξαιρετικά ισχνές.

trikalanews
Author: trikalanews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.