Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΕΥΑΤ: Έρχονται και τα «έξυπνα» ρολόγια υδρομέτρησης

Θα αντικατασταθεί πάνω από το 50% των ρολογιών στην πόλη των Τρικάλων

Κατατέθηκε προς έγκριση ένα ακόμη σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΤ στα Τρίκαλα ύψους 9 εκ ευρώ. Πρόκειται για το έργο αντικατάστασης των συμβατικών υδρόμετρων με ψηφιακά και θα αφορά πάνω από το 50% των συνδέσεων στο δίκτυο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει γίνει πιλοτική εφαρμογή των ρολογιών στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση βλαβών που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή κατανάλωση.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Άκης Αναστασίου, η εγκατάσταση ψηφιακών ρολογιών δίνει τη δυνατότητα τους καταναλωτές μέσα από αντίστοιχη εφαρμογή, να ειδοποιούνται όταν διαπιστώνεται διαρροή ή κακή λειτουργία. Αυτό από τη μία πλευρά περιορίζει σημαντικά την απώλεια υδάτινων πόρων, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο περιβαλλοντικά, αλλά και το αυξημένο κόστος κατανάλωσης που μπορεί να προκύψει από μια βλάβη.

Το έργο αναμένεται σύντομα να εγκριθεί και να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Θα δοθεί έμφαση σε περιοχές όπου το δίκτυο είναι αρκετά παλαιό τόσο στο κέντρο των Τρικάλων όσο και σε συνοικίες εκτός.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή