Διήμερο εκδηλώσεων στο Κάστρο Βελίκας

Στις 16 και 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας το φεστιβάλ OPEN NIGHTSdefrag παρουσιάζει ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS με τον ειδικό τίτλο defrag (αποκερματισμός) συνεχίζει τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού ανοίγοντας την εμπειρία και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Η βάση του φεστιβάλ θα είναι μια εικαστική έκθεση στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου της Βελίκας, που θα είναι ανοικτή για το κοινό και τις 2 ημέρες από τις 19:00 έως τις 24:00, ενώ θα παρουσιαστούν δρώμενα χορού, ποίησης και πολλή μουσική.

Το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μια συμπαραγωγή της ομάδας OFF ART με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Δήμο Αγιάς.  Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Ν. Λάρισας, την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας,  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το περιοδικό ποίησης ΘΡΑΚΑ και το Quartair Contemporary Art Initiatives (Χάγη, Ολλανδία).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται μεταφορά στο Κάστρο με λεωφορείο (έναρξη διαδρομών 19:00 / Πλατάνια Βελίκας).

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Zeger Reyers (Ολλανδία), Fab Jonkers (Ολλανδία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Άρτεμις Διαμαντή (μουσική: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Ιφιγένεια  Σδούκου (ποίηση: Στέλλας Νταβαρούκα) (Λάρισα), Λία Σταμοπούλου (Αθήνα), Σοφία Τερζίδου (Μεγαλόβρυσο Αγιάς), Χάρης Τζίκας (Λάρισα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα).

Ποιητές που θα παρουσιάσουν ποίηση δική τους και άλλων είναι οι:  Jasmina Mukic (Κροατία), Katja Gorecan  (Σλοβενία), Θάνος Γώγος (Λάρισα), Χρήστος Κολτσίδας (Καρδίτσα), Αντώνης Ψάλτης (Λάρισα).

Χορεύουν: Μαρία Κυρμά, Ρούλα Πίκουλα, Λαμπρινή Πολύζου, Βάσω Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση, Σκηνοθεσία και Χορογραφία υπογράφει η Ρούλα Καραφέρη.

 

Πρόγραμμα δράσεων:

 

Παρασκευή 16/8

20:00 περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα από δρώμενα χορού & ποίησης (OFF ART – Θράκα)

21:00 Αναφορά στο βιβλίο: «Κάστρο Βελίκας. Ένας οχυρωμένος οικισμός του Ιουστινιανού» από τον καθηγητή κ. Ιωάννη Βαραλή (έκδοση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

21:30 Συναυλία: «Θαλασσινά Φεγγάρια»

Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρα, τραγούδι, Μαριάννα Ζάχου – τραγούδι, Αποστόλης Σακκάς – μπουζούκι, Νίκος Έξαρχος – πιάνο.

Θα ακουστεί ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Θαλασσινά Φεγγάρια» και άλλα τραγούδια γεμάτα φεγγάρια και θάλασσα.

 

Σάββατο 17/8

20:00 Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα από δρώμενα χορού & ποίησης (OFF ART – Θράκα)

21:00 Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια διαβάζει Θρύλους για Κάστρα. 

21:30 Συναυλία: FAGUS (progr.-Krautrock με παραδοσιακές αναφορές)

Γιώργος Λουτρίδης – κιθάρα, Δημήτρης Μεσημέρης – μπάσο, Παύλος Σουλτούκης – τύμπανα.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή