Δικαιοσύνη για κλάματα και δικηγόροι για γέλια

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τι μύγα τσίμπησε τον κύριο Δημήτρη Βερβεσό κι επιτέθηκε τόσο βάναυσα σε μια σπάνια περίπτωση εισαγγελέα, που είχε το κουράγιο να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Μας επισήμανε απλά, γιατί η Ευρώπη μας εγκαλεί σαν χώρα, να εξυγιάνουμε τη δικαιοσύνη από τη διαφθορά στην οποία έχει βυθιστεί. 

Τι το παράξενο άκουσε από το στόμα της δικαστικής λειτουργού ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και χοροπήδησε μέχρι το ταβάνι; Ο λαλίστατος κ. Βερβεσός, δεν είδαμε όλα αυτά τα χρόνια των παραδικαστικών σκανδάλων, να πάρει θέση και να καταγγείλει την κατάντια της Ελληνικής δικαιοσύνης, όπως κάνουν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωκοινοβούλιο, που μας καλούν να κάνουμε επιτέλους κάτι, για να λεγόμαστε ευρωπαίοι και όχι τριτοκοσμικοί.

Μήπως είπε ψέματα η εισαγγελέας, ότι οι δικηγόροι, στην πλειοψηφία τους, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη, με μόνο σκοπό την απαλλαγή του πελάτη τους με κάθε τρόπο και κόστος και όχι να συνεργασθούν με τους δικαστές για να λάμψει η αλήθεια.

Αυτά είναι πράγματα που τα γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης. Αρκεί να βγει βόλτα ο κ. Βερβεσός και να ρωτήσει τον κόσμο τι γνώμη έχει για τους δικηγόρους και τη δικαιοσύνη.

Με την πειθαρχική δίωξη κατά της εισαγγελέως, τι επιδιώκει ο κ. Βερβεσός; Να πάψει να λέει την αλήθεια, ο ένας και μοναδικός δικαστής που βρήκε το κουράγιο και τα είπε έξω απ’ τα δόντια;

Μα, αυτά είναι πράγματα που τα γνωρίζουμε όλοι και τα σιγοψιθυρίζουμε, αλλά δεν τολμάμε να τα πούμε δημόσια. Να λοιπόν που βρέθηκε αυτή η εισαγγελέας και είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Να τη φιμώσουμε κι αυτή; Για να μπορούν δικηγόροι και δικαστές να συνεχίσουν το παιχνίδι διαφθοράς που μας κατηγορεί η Ευρώπη πως συνεχίζουμε να παίζουμε ατέρμονα στην Ελλάδα και να την κατατάσσουμε στα επίπεδα της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων, της Σερβίας και της Βουλγαρίας.   

Δεν βλέπει ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων, τις εξειδικεύσεις των μεγαλοδικηγόρων, όπου συγκεκριμένοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, συγκεκριμένοι αναλαμβάνουν τους γκάνγκστερ, εγχώριους και αλλοδαπούς, άλλοι πάλι τους βιαστές κι άλλοι τις υποθέσεις με κρατικές κομπίνες και μίζες;

Αν νομίζει ο κ. Βερβεσός ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις υπηρετεί τη δικαιοσύνη, πλανάται πλάνη οικτρά. Το μόνο που κάνει, είναι να ρίχνει νερό στο μύλο της διαφθοράς και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που ζουν και βασιλεύουν, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή