Δημόσια διαβούλευση για τις πρώτες 820 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα

Δύο νέα δεδομένα θέτει ο Δήμος Τρικκαίων για την ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των καιρών.
Το πρώτο, ο κοινωνικός παράγοντας: τα όσα άφησε πίσω της η πανδημία, καθώς και τα συνεχιζόμενα (πολλά ) έργα σε όλη την πόλη, δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για πολίτες, καταναλωτές, επιχειρηματίες, εμπόρους, επισκέπτες.
Έτσι, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), μειώνεται στο μισό, δηλαδή κατά 50%, η έκταση που είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το 2020.

Το δεύτερο, η άμεση επικοινωνία πολιτών και Δήμου Τρικκαίων: με δημόσια διαβούλευση κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για τις ρυθμίσεις του ΣΕΣ στη μειωμένη του έκταση. Και μάλιστα, με διαδραστικό χάρτη, αναλυτικό για κάθε σημείο και δρόμο που ενδιαφέρει τον/την πολίτη.
Η διαβούλευση αρχίζει στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων από την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022.
Στον σύνδεσμο ΕΔΩ   οι πολίτες ενημερώνονται για τη στάθμευση και αν επιθυμούν να εκφέρουν τη γνώμη άποψη, πρότασή τους, συνδέονται με κωδικούς TAXISnet , όπως και κατά τις προηγούμενες διαβουλεύσεις. Στον χάρτη υπάρχουν επιλογές, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος/η να βλέπει τις θέσεις π.χ. μόνιμων κατοίκων, ΑμεΑ, μοτοποδηλάτων, φορτοεκφόρτωσης, σημείων πώλησης, για πληρέστερη ενημέρωση.
Επίσης η διαβούλευση είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) στην ενότητα «Συμμετέχω» ή μέσω ειδικού banner στην ίδια σελίδα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Οι μόνιμοι κάτοικοι

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη  ΑΕ (η δημοτική εταιρεία που είναι αρμόδια για τη στάθμευση και τα πάρκινγκ) έχει φροντίσει και για τους μόνιμους κατοίκους.
Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, δημιουργήθηκε πλατφόρμα, στην οποία οι μόνιμοι κάτοικοι και μόνο, των οδών που περικλείει το ΣΕΣ, θα υποβάλλουν αίτηση για έκδοση Κάρτας Μόνιμου Κατοίκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η αίτηση αφορά ΜΟΝΟ τους κατοίκους (όχι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες) των συγκεκριμένων δρόμων και η κάρτα θα αφορά σε ΕΝΑ όχημα ανά ιδιοκτησία.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων και η Αστική Ανάπτυξη βοηθούνται στο να καταγράψουν τον ακριβή και πραγματικό αριθμό των μόνιμων ιδιοκτητών της περιοχής ΣΕΣ, προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εξεταστούν πρόσθετες βελτιώσεις στο Σύστημα.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …