Τα νέα της πόλης

Δράσεις ουσίας και παρακαταθήκη για Περιβάλλον και Εκπαίδευση στα Τρίκαλα

5 May 2022

Τρεις φορείς συνεργάζονται για να υλοποιηθεί σημαντική περιβαλλοντική δράση στα Τρίκαλα, επί τριήμερο. Ο Δήμος Τρικκαίων, η ΜΚΟ We4All και το Ίδρυμα Χατζηγάκη υλοποιούν σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων.

Στόχος, η πρόσθετη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της υπάρχουσας σύνδεσης εκπαίδευσης, παιδείας και περιβάλλοντος.

Το τριήμερο αφορά σε

– εκπαιδευτικές δράσεις
– βιωματικά παιχνίδια
– εθελοντική δενδροφύτευση

στο 4ο Νηπιαγωγείο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, από την Πέμπτη 5 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, ο κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ We4All και η κ. Ελισάβετ Στ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Χατζηγάκη επισκέφθηκαν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Συναντήθηκαν με τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Γούλα και παρακολούθησαν το ειδικό πρόγραμμα που υλοποίησε στέλεχος της We4All, συνομιλώντας με τους/τις μαθητές/τριες.

Παρέστησαν επίσης, η κ. Μ. Σαρακατσιάνου, που συνέβαλε στην υλοποίηση τη δράσης, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Τρικκαίων κ. Σωτ. Χελιδώνης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο 4ο Νηπιαγωγείο την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση στους χώρους πέριξ των δύο διδακτηρίων.

Κάθε πλευρά υλοποιεί τη δράση από τη δική της πλευρά:

– Ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία των αντιδημάρχων Ε. Λεβέντη, Γ. Καταβούτα και Γ. Οικονόμου, φροντίζει για το πράσινο και τις σχολικές μονάδες μέσω των Διευθύνσεων Παιδείας, Πρασίνου και Εργων.

– Η ΜΚΟ We4All, σχεδίασε, συντονίζει και υλοποιεί τις δράσεις, έχοντας αναπτύξει μια πολύπλευρη περιβαλλοντική δραστηριότητα.

– Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με έμφαση στον άξονα της παιδείας, μέσα από τη συνεργασία του με την ΜΚΟ We4All επιθυμεί να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που φέρει η σφαιρική εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη βιωματική δράση με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης Παιδεία» για την υλοποίηση της δωρεάς.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Η πιο φυλαγμένη διάβαση του νομού… στο Ριζαριό!

Η πιο φυλαγμένη διάβαση του νομού… στο Ριζαριό!

Όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές – Φροντίζει ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Γιώργος Ζιώγας …
Παρκάρισμα με… σκιά και φαντασία στον Άγιο Κωνσταντίνο

Παρκάρισμα με… σκιά και φαντασία στον Άγιο Κωνσταντίνο

Όταν το παρκάρισμα γίνεται δημιουργικό στους χώρους για πεζούς στον Άγιο Κωνσταντίνο …
Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Σιούλης – Την Πέμπτη η κηδεία στο Νεραϊδοχώρι Πύλης

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Σιούλης – Την Πέμπτη η κηδεία στο Νεραϊδοχώρι Πύλης

Η οικογένεια και οι συγγενείς αποχαιρετούν τον Νικόλαο Σιούλη, ετών 78 …
Πλήθος κόσμου στο Επιμελητήριο Τρικάλων για τις νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων

Πλήθος κόσμου στο Επιμελητήριο Τρικάλων για τις νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων

Ενημερωτική εκδήλωση για συμπράξεις επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων – Παρουσίαση προγραμμάτων RIS3 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.