Τα νέα της πόλης

Δράση με θέμα «Γρίπη – Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε»

31 Oct 2024
Δράση με θέμα «Γρίπη - Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε»

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024, η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024, η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους Υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Γρίπη – Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε» σε αίθουσα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Η γρίπη αποτελεί μια από τις πιο συχνές μεταδοτικές νόσους του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Η νόσηση από τη γρίπη μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή ενώ αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο, ιδιαιτέρως σε άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές. Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει αύξηση της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης συνήθως κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Σκοπός της παρούσας ενημερωτικής δράσης είναι η ενημέρωσή τους γύρω από την γρίπη, τους τρόπους μετάδοσης, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

 Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Pressroom
Author: Pressroom



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.