Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά τα πρώτα κρούσματα του περιβόητου ιού του Δυτικού Νείλου, που έκαναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα εμφανίστηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο Κατερίνης του μομού Πιερίας και τον Δήμο Τοπίρου στον νομό Ξάνθης.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά και με στόχο την προφύλαξη από τα κουνούπια, ο ΕΟΔΥ συνιστά:

• Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.

• Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι σας, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταπολέμηση των κουνουπιών). Αναποδογυρίστε, καλύψτε ή αδειάζετε τακτικά το νερό (τουλάχιστον κάθε εβδομάδα) από όλα τα αντικείμενα που μαζεύουν νερό. Καλύψτε με σήτα τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.

Ο ΕΟΔΥ διενεργεί ενισχυμένη επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, διερευνά άμεσα τα περιστατικά, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή στοχευμένων μέτρων απόκρισης και πρόληψης.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή