Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έδωσαν αίμα, έδωσαν ζωή οι Αστυνομικοί στα Τρίκαλα (φωτό)

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους Τρικαλινούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να προσφέρουν από το αίμα τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί – εθελοντές αιμοδότες, συνεπείς στο ραντεβού τους, προσήλθαν, έδωσαν αίμα και η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Μάλιστα, την δική του κίνηση αλληλεγγύης έκανε και ένας πολίτης που είχε απευθυνθεί στην Τροχαία για να διευθετήσει μια …κλήση του. Μόλις έμαθε για την δράση, θέλησε και αυτός από την πλευρά του να συμμετέχει και έδωσε αίμα.

Να σημειωθεί, πως μετά από αίτημα του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία ν. Τρικάλων, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ένωσης το 50% των φιαλών που θα συγκεντρωθούν να χορηγηθούν για τις ανάγκες ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία.

«Η αιμοδοσία για τους Αστυνομικούς των Τρικάλων δεν είναι απλά μια εθελοντική πράξη, άλλα μια πράξη καθήκοντος και αλληλεγγύης για τον συνάδελφο και τον συνάνθρωπο, και ειδικά στις μέρες μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία» μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΈΑΥΤ Γιάννης Αναγνώστου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία ν. Τρικάλων Βαρβάρα Γαλάνη, αφού ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς για την κίνησή τους, τόνισε πως «τα άτομα αυτά σε όλη την χώρα, χρειάζονται τουλάχιστον 150.000 μονάδες αίματος ετησίως. Η επάρκεια σε αποθέματα αίματος είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους, η ζωή τους».

Να αναφερθεί πως την δράση στήριξαν ο Υποδιευθυντής της ΔΑ Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καππάς, ο Πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης, Αρχιφύλακας Γιώργος Ζιώγας και ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Τρίκκης, Γαρκιδίου και Πύλης π. Αλέξιος Κανίνας.

Πάνω από 300 φιάλες αίμα

Να σημειωθεί, πως από το 2016 που ιδρύθηκε η Τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μέχρι και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί μέσα από τις εθελοντικές αιμοδοσίες περίπου 320 φιάλες αίμα, από τις οποίες οι 195 έχουν διατεθεί τόσο σε αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, όσο και σε πολίτες που χρειαζόταν βοήθεια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή