Έγκυος βρετανίδα έφηβη που πάλεψε για την ISIS θέλει να γυρίσει σπίτι, αλλά η Βρετανία δεν θέλει να την σώσει

15 Feb 2019 Κοσμος
Μία 19χρονη βρετανίδα, που είναι 9 μηνών έγκυος, δηλώνει ότι θέλει να γυρίσει σπίτι της, μετά από 4 χρόνια συμμετοχής στην ISIS. Η ShamimaBegum έφυγε από την συριακή πόλη Μπαγκούζ πριν από δύο εβδομάδες, με σκοπό να προστατέψει το αγέννητο παιδί της. Η νεαρή δεν έχει δει τον 27χρονο ολλανδό μαχητή της ISISπου παντρεύτηκε, από την ημέρα που εκείνος παραδόθηκε σε Συριακούς στρατιώτες.
 
Όπως αποκάλυψε η ίδια, έφυγε από το σπίτι της στο ανατολικό Λονδίνο στα 15 της, τον Φεβρουάριο του 2015, μαζί με δύο συμμαθήτριές της. Οι τρεις φίλες είπαν στους γονείς τους ότι θα πάνε βόλτα στην πόλη, αλλά κατευθύνθηκαν στο Αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ, από όπου και πέταξαν για Τουρκία, πριν περάσουν τα σύνορα της Συρίας. Εκεί, έφτασαν στην πόλη Ράκα, όπου και έμειναν σε ένα σπίτι για γυναίκες με σκοπό να παντρευτούν.
 
«Δήλωσα ότι θέλω να παντρευτώ έναν μαχητή 20-25 ετών που να μιλάει αγγλικά» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της. Οι δύο φίλες της, AmiraAbase 15 ετών και KadizaSultana 16 ετών, παντρευτήκαν έναν Αυστραλό και έναν Αμερικάνο αντίστοιχα. Η Kadiza πέθανε από αεροπορική επιδρομή το 2016, ενώ η τύχη της άλλης φίλης της αγνοείται.
 
Με τον ολλανδό σύζυγό της, η Shamina έκανε δύο παιδιά, αλλά και τα δύο απεβίωσαν από ασθένειες σε ηλικίες κάτω των δύο ετών. Η ίδια δηλώνει αμετανόητη για την κίνησή της να συμμετάσχει στην ISIS, ενώ ανατριχίλα προκαλεί η ηρεμία με την οποία περιγράφει την απάθειά της στο θέαμα αποκεφαλισμένων κεφαλιών σε καλάθια. 
 
Με την σειρά του ο BenWallace, Υπουργός Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει τις ζωές βρετανών στρατιωτών για άτομα που συμμετείχαν εθελοντικά σε μία τρομοκρατική οργάνωση, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν καταφέρει να φτάσει πίσω στην Βρετανία, ή νεαρή μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθεί για ανάκριση, ή ακόμη και να καταδικαστεί.
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι λυπάται που σε μερικές τέτοιες καταστάσεις εμπλέκονται και παιδιά που δεν είχαν λόγο στην συμμετοχή τους, αλλά η προτεραιότητά του πρέπει να είναι η δημόσια ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι άτομα που πήγαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό της ISISείναι επαγγελματίες τρομοκράτες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
admins
Author: admins

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …