Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Τ για το θέμα της εν αγνοίας τους δωρεάς

Άγνοια για τη δωρεά στο όνομά τους, θέματα αδιαφανούς διαδικασίας, αμφισβήτηση  των υπογραφών και ελλιπή ενημέρωση στην ανοιχτή σύσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων (Γ.Ν.Τ),από το μέλος του Δ.Σ. που είχε αναλάβει αποκλειστικά την εκπροσώπηση των εργαζομένωνστη διαδικασία της  σχετικής δικαστικής διεκδίκησης,  δήλωσαν  οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μέσω  του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος  Εργαζομένων του Γ.Ν.Τ.  και υπογράφεται από το Προεδρείο του Δ.Σ του  Συλλόγου.

«Η δωρεά και η υψηλή αμοιβή του δικηγόρου, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αρχικού διεκδικούμενου ποσού, περίπου στο 50%» αναφέρει μεταξύ άλλων το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων. 

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με την αποχώρηση 3 εκπροσώπων της υπόθεσης,  χωρίς να δίνουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις στην ανοιχτή σύσκεψη, οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεση εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα της δωρεάς που έγινε στο όνομά τους.

Σημειώνουμε ότι όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, σάλος είχε προκληθεί μεταξύ των εργαζομένων πριν από μερικές μέρες, σχετικά με το πώς και γιατί, αναρτήθηκε πινακίδα (πλάκα) στο Νοσοκομείο που αναγράφει: «Μέρος της ανακατασκευής του Παλαιού Νοσοκομείου είναι δωρεά των εργαζομένων του Νοσοκομείου από χρήματα δικαστικών διεκδικήσεων. Διοίκηση Δημήτρη Γ. Παρθένη 2019».

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Τ είχε καλέσει έκτακτη ανοιχτή σύσκεψη των μελών του, στη 1 το μεσημέρι, την 27η Ιουνίου 2019, καθώς, 3 από τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. του Συλλόγου,  ήταν και μέλη του προηγούμενου Δ.Σ., και γνωρίζοντας το θέμα από  παλιά, θα τοποθετούνταν επί του θέματος στην ανοιχτή σύσκεψη.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου είναι το ακόλουθο: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Τ.

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση κλήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Τ για διευκρινίσεις σχετικά με οικονομικό τους θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες.

Η δωρεά και η υψηλή αμοιβή του δικηγόρου, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αρχικού διεκδικούμενου ποσού, περίπου στο 50%. 

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν άγνοια για την όλη διαδικασία της δικαστικής διεκδίκησης και ζήτησαν εξηγήσεις από το μέλος του Δ.Σ. που είχε αναλάβει αποκλειστικά την εκπροσώπησή τους. 

Οι απαντήσεις δεν κατάφεραν να πείσουν με αποτέλεσμα να τεθούν θέματα αδιαφανούς διαδικασίας, αμφισβήτησης των υπογραφών και ελλιπούς ενημέρωσης.

Όλα αυτά προκάλεσαν αναστάτωση με τους 3 εκπροσώπους  της υπόθεσης να αποχωρούν χωρίς να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις και τα μέλη να απαιτούν άμεση εισαγγελική παρέμβαση.

Να επισημάνουμε ότι το νεοσυσταθέν (προ 3μήνου) Προεδρείο του Συλλόγου, ουδεμία ανάμειξη και ευθύνη εκπροσώπησης έχει με τη συγκεκριμένη δικαστική διεκδίκηση, έχει όμως χρέος να προστατεύει τα μέλη του και να προσπαθεί για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή