Εκατοντάδες τα ηλεκτρονικά «μπιλιετάκια» του ΚΕΑΟ στο 1ο τρίμηνο του 2017

Ως «σανίδα σωτηρίας» για χιλιάδες Τρικαλινούς η αναμενόμενη υπουργική απόφαση για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Ασφαλιστικά Ταμεία.

Χιλιάδες είναι τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που απέστειλε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για την διεκδίκηση οφειλών μέσω κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται  η υπουργική απόφαση για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλισμένων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έως και σε 120 δόσεις στο πλαίσιο του νόμου 4469/2017 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην ρύθμιση, είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την αρχή του 2017 ώστε να ρυθμιστούν χρέη τα οποία έχουν δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Τα χρέη εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, υπολογίζονται σε περίπου 30 δις ευρώ.

Στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού, μπορούν να ενταχθούν και ασφαλισμένοι με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 120, ενώ η κατώτερη μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Για οφειλές κάτω των 3.000 ευρώ, το ανώτατο όριο δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 36.

Εφόσον το ΚΕΑΟ υπογράψει την σύμβαση αναδιάρθρωσης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων, κατά του οφειλέτη. Επίσης, θα αναστέλλεται κάθε ποινική δίωξη και θα αναβάλλεται η εκτέλεση ποινής που επιβλήθηκε για τις συγκεκριμένες οφειλές.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή