Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση ενημέρωσης του 2ου ΕΠΑΛ και του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας κατά του AIDS

AIDS / Ενημερώσου – Προφυλάξου – Κάνε την εξέταση για τον ιό HIVAIDS
 
Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε από το 1988 ως η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ημέρα κατά της άγνοιας, του φόβου και της προκατάληψης. Παρότι,  όμως,  η επιστήμη έχει κάνει άλματα στη θεραπεία της ασθένειας, που πλέον θεωρείται χρόνια και όχι θανατηφόρα, η σύγχυση ακόμη και για έννοιες όπως HIV-AIDS,  που κάποιοι εξακολουθούν να ταυτίζουν, επιμένει, διαιωνίζοντας εκτός των άλλων και το κοινωνικό στίγμα.
 
Κεντρικό μήνυμα, λοιπόν, φέτος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «Κάνε την εξέταση για τον ιό του HIV». Συγκεκριμένα, η έγκαιρη διάγνωση, η μείωση του αριθμού ατόμων που δεν γνωρίζει την οροθετικότητά τους και η ενημέρωση για τη δυνατότητα δωρεάν και ανώνυμου ελέγχου αποτελούν τους στόχους της φετινής εκστρατείας. Και είναι απαραίτητο κυρίως οι νέοι να έχουν πλήρη ενημέρωση ενάντια στα συντηρητικά αντανακλαστικά που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Γιατί μέσα από τη γνώση και την πρόληψη, μπορούν οι νέοι να συμβάλουν στη μείωση των λοιμώξεων από τον ιό του HIV.             
 
Στο πλαίσιο αυτό το 2ο ΕΠΑΛ και ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά του AIDS. Προσκεκλημένη στην εκδήλωση ήταν η κ. Παπαβασιλείου Μαρία (Μαία) από το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα Αγωγής υγείας με θέμα «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική υγεία». Ενημέρωσε τους μαθητές για το AIDS και για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και για τους τρόπους μετάδοσης και προστασίας απέναντι σ΄ αυτά. Τόνισε μάλιστα την ανάγκη  υιοθέτησης από τους ίδιους ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, που προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας τους. Τέλος, η κα Παπαβασιλείου απάντησε σε ερωτήσεις τους, καταρρίπτοντας μύθους που ιδίως στη νεολαία είναι ευρέως διαδεδομένοι, επιμένοντας στην προφύλαξη για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του AIDS, αλλά και άλλων σεξουαλικών νοσημάτων.
 
‘Έτσι, για άλλη μια φορά, το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων προσπαθεί να καταδείξει πόσο σημαντικό είναι το σχολείο να δίνει έγκαιρα και έγκυρα τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών, μέσα από συναντήσεις με εγκεκριμένους φορείς και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί για τους μαθητές, τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν ένα δημιουργικό μέσο κατανόησης της σύγχρονης πραγματικότητας και των κινδύνων που αυτή εγκυμονεί.
 
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών ευχαριστούν την κ. Παπαβασιλείου Μαρία για την προσφορά της στους μαθητές του Λυκείου.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή