Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκλεισε ο κορωνοϊός την Ελληνική εταιρεία κατασκευής διαστημόπλοιων

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Το υπουργείο Εργασίας, εκεί που στην αρχή έβαζε τους ΚΑΔ στη λίστα των επιδοτούμενων επιχειρήσεων με το στανιό, τώρα δεν ξέρω τι έγινε και πέρασε στο άλλο άκρο. Σκεφτείτε ότι πρόσθεσε ανάμεσα στις πληττόμενες επιχειρήσεις, που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, τον ΚΑΔ 30.30 που αντιστοιχεί σε επιχειρήσεις κατασκευής διαστημόπλοιων.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, η χώρα μας επί Αντώνη Σαμαρά, είχε σχεδιάσει τη διαστημική βάση που θα γινόταν στην Καλαμάτα. Φαίνεται θα είχε ξεκινήσει δραστηριότητα κάποια εταιρεία κατασκευής διαστημόπλοιων για τις ανάγκες του διαστημικού σταθμού Καλαμάτας, αλλά δεν πρόλαβε να μας δείξει τα επιτεύγματά της, γιατί το πρόγραμμα έμεινε ανολοκλήρωτο κι έτσι δεν στείλαμε Ελληνικό διαστημόπλοιο στη Σελήνη, όπως προγραμματίζονταν, αλλά δεν ανέστειλε τις δραστηριότητές από τότε μέχρι σήμερα, μέχρι που την έκλεισε ο κορωνοϊός.

Έτσι λοιπόν θα επιδοτηθεί κι αυτή με τα 800 ευρώ, γιατί προφανώς είχε προσωπικό κάτω από οκτώ άτομα, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση. Δηλαδή θα λειτουργούσε εταιρεία κατασκευής διαστημόπλοιων με λιγότερα από οκτώ άτομα στη δούλεψή της. Μάλλον θα είχε εντάξει στο πρόγραμμά της ρομπότ, αντί για εργαζόμενους, οπότε έχει μια λογική εξήγηση αυτός ο μικρός αριθμός δηλωμένων εργαζομένων.

Εκτός βέβαια, αν μετά την κατακραυγή που δέχθηκε το υπουργείο εργασίας, για τις τόσες επιχειρήσεις που είχε αποκλείσει στην πρώτη φάση διαμόρφωσης της λίστας των επιδοτούμενων επιχειρήσεων, αποφάσισε να βάλει ό,τι ΚΑΔ μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, υπαρκτό και ανύπαρκτο. Κι όπως φαίνεται έχουν πολύ ευφάνταστο νου εκεί στο Εργασίας.

Εκτός αν στη χώρα άφησαν τα γήινα και ασχολούνται με τα εξωγήινα φαινόμενα και μας το κρατούν κρυφό, μέχρι να καταλήξουν ποια είναι αυτά τα UFO στο Υπουργείο εργασίας, που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν μια τόσο σοβαρή κρίση.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή