Έκοψαν την πίτα οι Ξενοδόχοι και αναφέρθηκαν τα προβλήματά τους

14 Feb 2018 Μαγνησία

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Ζαφείρης με τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.
 
Ο κ. Ζαφείρης στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια «καλή χρονιά με επιτυχίες και δημιουργικότητα» επισήμανε την αξία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την υπέρβαση των δυσκολιών στο χώρο του τουρισμού. 
Εξήρε την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καθώς και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον καθοριστικό ρόλο του αναφορικά με την επίτευξη πολλών συνεργασιών που έχουν σχέση με το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ καθώς και στο «φόρο διαμονής», που ενώ τίθεται σε ισχύ από 01/01/2018, ακόμη δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ τα ξενοδοχειακά καταλύματα – πάροχοι δέχονται δικαιούχους «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού  των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων ή διαφορετικά στα «παράνομα» καταλύματα της περιοχής μας, ένα θέμα που χρήζει άμεσης λύσης. Ο κ. Ζαφείρης έθεσε το πρόβλημα των εταιρειών πνευματικών, συγγενικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που προσεγγίζουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
 
Ακολούθησε λαχειοφόρος με 37 δώρα που αφορούσαν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλά δώρα από επιχειρηματίες της περιοχής.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …