Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προ των πυλών ο «Ξενοφών»

25 Sep 2018
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προ των πυλών ο «Ξενοφών»

Σε ισχύ βρίσκεται Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σε ισχύ βρίσκεται Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σημαντική μεταβολή  από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ άνεμοι 7-8 μποφόρ θα επηρεάσουν την Κεντρική Μακεδονία, το Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία και σταδιακά τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

«Ξενοφών» βάφτισαν  στην μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η κακοκαιρία είναι «εισαγόμενη», καθώς η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 Μποφόρ. Τις ημέρες αυτές θα σημειωθούν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικά καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά:  

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (26-09-2018) – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27-09-2018):

  Α. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (7-8 ΜΠΟΦΟΡ) ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΙΓΑΙΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.

  Β. ΧΑΜΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

  Γ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27-09-2018) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Ζητείται σωτηρία. Σκουπιδαριό με το «έτσι θέλω»

Παρά τις απαγορευτικές πινακίδες, ανεξέλεγκτα σκουπίδια γεμίζουν σημείο, τονίζοντας έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον και στους κανόνες.

Read More


Ο σχολικός εκφοβισμός… καλά κρατεί! και υπενθυμίζει τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Ο σχολικός εκφοβισμός επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την επίθεση σε 15χρονο μαθητή στην Πάτρα και την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Read More


Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Χαντζιάρα – Εγκαίνια και ονοματοδοσία στο γήπεδο της Πύλης

Με συγκίνηση έγιναν τα εγκαίνια και η ονοματοδοσία του γηπέδου Πύλης σε «Χρήστος Χαντζιάρας», τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου παράγοντα.

Read More


Παπαδάτος και Μαλιαράκης ενισχύουν τον ΑΣ Μετέωρα

Ο ΑΣ Μετέωρα ανακοίνωσε την απόκτηση των πλάγιων επιθετικών Χαράλαμπου Παπαδάτου και Γιώργου Μαλιαράκη ενισχύοντας την ομάδα για το νέο…

Read More


Έφυγε από τη ζωή η Ευδοξία Κωνσταντούλα

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευδοξία Σωτ. Κωνσταντούλα. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 23…

Read More


Δράσεις του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων πήραν μέρος σε δράσεις βιώσιμης μετακίνησης, περιβάλλοντος και πολιτισμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.