Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση από τις καταγγελίες του Δημάρχου Ραφήνας

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών με την ανεύρεση σορού από τους βατραχανθρώπους.
 
Σε άκρως σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη των ενόχων» και υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν»…

Με σαφέστατες αιχμές κατά Υπουργών αλλά και κατά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Ραφήνας, άφησε εκτεθειμένη την Κυβέρνηση.

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης και να μας δινόταν, δεν είμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο», ανέφερε ο Δήμαρχος και διέψευσε κατηγορηματικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, υποστηρίζοντας ότι «δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης. Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα»…

Ο Δήμαρχος, αποκάλυψε ότι «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός. Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος;».

Αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Μπουρνούς ο οποίος από τα πρώτα 24ωρα κάνει λόγο για τριψήφιο αριθμό νεκρών,  υποστήριξε πως αν στο σημερινό αριθμό προστεθούν και οι αγνοούμενοι που φυσιολογικά δεν είναι ζωντανοί, τότε ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τους 120.

Την ίδια ώρα, μια ακόμη σορό εντόπισαν και περισυνέλλεξαν από το «Κόκκινο Λιμανάκι» τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με την συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο «μέτωπο» των τραυματιών, έγινε γνωστό πως γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σήμερα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή, 43 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή