Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Εκτίναξη» περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Η πανδημία δυστυχώς έφερε στο προσκήνιο ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία, έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και η έξαρση που παρατηρείται έχει προβληματίσει τους ειδικούς.

Στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καταγράφηκε αύξηση από 4,4% σε 14,8%, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της 2ης Ετήσιας Έκθεσης για τη Βία κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας – για το έτος 2020.

Το 78% των περιπτώσεων ήταν γυναίκες που κακοποιήθηκαν για πρώτη φορά. Επιπλέον, η χώρα μας άγγιξε τον ασύλληπτο αριθμό των 17 γυναικοκτονιών μέσα στο 2021, γεγονός που έχει αναστατώσει όλη την κοινωνία.

Στη Θεσσαλία, όπως και στην υπόλοιπη χώρα καταγράφεται ραγδαία αύξηση των περιστατικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας το 2022 είχαμε μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή σχεδόν κάθε δύο ημέρες, αριθμός που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Στη Θεσσαλία το 2020 είχαν καταγραφεί 237 περιστατικά και το 2021 έφτασαν τα 331, ενώ το 2022 η αύξηση των καταγγελιών είναι ακόμα μεγαλύτερη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή