Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έλεγχος σε γήπεδα σχολείων και γειτονιών από τον Δήμο Τρικκαίων

Τις αθλητικές του εγκαταστάσεις θα ελέγξει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν φθορές ή προβλήματα.

Σε πρώτη φάση, ο έλεγχος θα αφορά στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλου του Δήμου, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου, «οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για τη στατική τους επάρκεια και να ελέγξουμε ύπαρξη τυχόν προβλημάτων».

Για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019  η σχετική σύσκεψη με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Παιδείας, υπό την προεδρία του κ. Αναστασίου.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε, με δεδομένη και την επικείμενη έναρξη του σχολικού έτους, να μην υπάρχουν προβλήματα.

Αν όμως, διαπιστωθεί κάποια δυσλειτουργία, να υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος, ώστε αυτή να διορθωθεί.

Ο έλεγχος θα γίνει από τους μηχανικούς του Δήμου, θα είναι επιτόπιος και θα αφορά σε όλα τα στοιχεία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία.

Ακολούθως, θα ελεγχθούν οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι στα χωριά και τα Τρίκαλα, αλλά και οι παλιότερες εγκαταστάσεις σε κλειστά σχολεία, σε συνεννόηση, φυσικά, με τον αρμόδιο πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας.

Ο Δήμος Τρικκαίων φροντίζει για την ποιότητα των υποδομών και για τον λόγο αυτόν θα ελεγχθούν

  1. Όλα τα γήπεδα σε 75 σχολικές μονάδες (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
  2. Όλα τα γήπεδα εξωτερικών χώρων ως εξής:
  • 22 γήπεδα μπάσκετ ή μπασκέτες
  • 7 γήπεδα τένις
  • 5 γήπεδα βόλεϊ

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται και ως συνέχεια της επιστολής του υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου στους Δημάρχους, μετά το τραγικό περιστατικό στη Χίο, όπου νεαρός έχασε την ζωή του, όταν έπεσε επάνω του μπασκέτα σε υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, η οποία δεν είχε ελεγχθεί ή συντηρηθεί ποτέ.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή