Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από την Πρωτομαγιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τον Νομό Τρικάλων αρχίζει την Κυριακή 1 Μαΐου και θα λήξει την Τρίτη 10 Μαΐου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 40002/2022 εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατίθεται χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Συνεπώς, τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά.  Για την Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν.  (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΕΕ, με δεδομένο ότι η κίνηση τις Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι υποτονική και κατά συνέπεια αναποτελεσματική για την αγορά, προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή