Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις ΤΕΕ για τις ηλεκτρονικές άδειες στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα

Ενημερωτικές – εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα «e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών» πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα, για όλους τους μηχανικούς των αντίστοιχων νομών, με αθρόα συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον. 

Ο πρόεδρος του τμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε τον συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας ΤΕΕ. Τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του νέου συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, που ανήκει στον ΥΠΕΝ και υλοποιείται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τη βοήθεια του οποίου η διαδικασία υποβολής, ελέγχου, έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια. Αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση απλοποιώντας τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών και ένα ουσιαστικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών έχουν διακινηθεί στο σύστημα 4.000 υποθέσεις από τη Θεσσαλία.

Το ΤΕΕ με τις e-Aδειες αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο, πρωτοπορώντας στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, αναπτύσσοντας και παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στον τεχνικό κόσμο και στους πολίτες.

Βιντεοσκοπημένο υλικό της εκδήλωσης των Τρικάλων μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή