Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενίσχυση της Ρεντίνας στον «θρησκευτικό τουριστικό χάρτη»

Ο Δήμος Σοφάδων ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκκλησίες, μοναστήρια και θρησκευτικά μνημεία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στο Δήμο Σοφάδων και δη στην ιστορική κοινότητα Ρεντίνας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά την επίσκεψη στην περιοχή του οικονομολόγου, σύμβουλου, μελετητή, εμπειρογνώμονα ΕΕ σε θέματα τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μέλους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστου Πετρέα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο κ. Πετρέας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων επισκέφτηκε το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κατόπιν την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, μένοντας εντυπωσιασμένος από τον θρησκευτικό πλούτο της Ρεντίνας.

Ο ίδιος ανέλυσε της προτάσεις του και τις απόψεις του, τονίζοντας τη σημασία «σύμπλευσης» του θρησκευτικού και του ιαματικού τουρισμού, με δεδομένο ότι ο Δήμος Σοφάδων διαθέτει τα πανελληνίως γνωστά Λουτρά Σμοκόβου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αναφέρθηκε στον πλούτο εκκλησιαστικών μνημείων και ξεχωριστών τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, υπογραμμίζοντας ότι «με όχημα τον θρησκευτικό τουρισμό, η ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω ως τουριστικός προορισμός.»

Ο κ. Σκάρλος εξέφρασε επιπλέον τη διάθεση του δήμου να συνεργαστεί και να υποστηρίξει δράσεις της Αρχιεπισκοπής που έχουν ως επίκεντρο τον τουρισμό.

Όπως είπε ο τουρισμός είναι βασικός μοχλός ανάκαμψης της οικονομίας και ο Δήμος Σοφάδων έχει ενσωματώσει την πολιτική του για τον τουρισμό στην ευρύτερη Στρατηγική του για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων υποστήριξε με έμφαση ότι οι προϋποθέσεις για την περιοχή (ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές) υπάρχουν και με το παραπάνω, ώστε να καταστεί στη συνείδηση όλων η περιοχή της Ρεντίνας ως τουριστικός προορισμός. Τόνισε παράλληλα πως «η σύγχρονη αντίληψη για την ανάπτυξη του τουρισμού στηρίζεται στην ποιότητα, την διεύρυνση και την διαφοροποίηση των τουριστικών υπηρεσιών καθώς και την σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία».

Οι κκ Σκάρλος και Πετρέας ανέλυσαν τα βασικότερα βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι είναι ένας σύνθετος στόχος με πολλές συνιστώσες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να υπάρχει περεταίρω συνεργασία του Δήμου Σοφάδων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της Ρεντίνας στον «θρησκευτικό τουριστικό χάρτη» η οποία θα αποτυπωθεί με συγκεκριμένα βήματα και δράσεις στο επόμενο διάστημα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή