Τα νέα της πόλης

Επιμορφωτικές δράσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιου και Λυκειακές Τάξεις Τρικάλων

Με θεματολογία την ΚΑΡΠΑ, τη χρήση ΑΕΔ και την παροχή πρώτων βοηθειών.

20 Dec 2023

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στο Εσπερινό Γυμνάσιου και Λυκειακές Τάξεις Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν δυο διαφορετικές επιμορφωτικές δράσεις.

Ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θεματολογία την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΔ) και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Με τη χρήση κατάλληλων προπλασμάτων έγινε η πρακτική εφαρμογή ΚΑΡΠΑ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (βρέφος, παιδί, έφηβος, ενήλικας) με αποτέλεσμα την απόκτηση των βασικών γνώσεων αντιμετώπισης περιστατικών στα πρώτα καθοριστικά λεπτά. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ (Παράρτημα Τρικάλων) Μπάτζιου Ιφιγένεια, Γουγά Ζωή, Μίχο Γεώργιο και Παρώνη Ευαγγελία για την άρτια παρουσίαση και κατάρτιση, την υπομονή και το ζήλο τους.

Ταυτόχρονα, στο εργαστήριο πληροφορικής έλαβε χώρα ενδοσχολική επιμόρφωση από τον εκπαιδευτή της ΕΣΔΔΑ Γουγά Βασίλειο σε εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Θεματολογία της επιμορφωτικής δράσης ήταν η χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών μιας στάσης στη δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα στη σχολική μονάδα και η χρήση εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Γουγάς (ΠΕ86)

Foto1812 1

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.