Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιπλέον 5 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για νέα έργα στον τομέα της Υγείας

Έκδοση νέας πρόσκλησης για χρηματοδότηση Υποδομών Υγείας στη Θεσσαλία.
 
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εκδόθηκε νέα πρόσκληση για χρηματοδότηση Υποδομών Υγείας στη Θεσσαλία με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ και απευθύνεται στους Φορείς δημόσιας υγείας για υποβολή προτάσεων έργων για χρηματοδότηση. 
 
Τα έργα αυτά αναμένεται να συμβάλουν στη βελτίωση της πρόσβασης και χρήσης των υποδομών υγείας όλων των βαθμίδων σύμφωνα με την Εθνική στρατηγική στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και τις ανάγκες της Θεσσαλίας.
 
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: 
 
• Εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών υγειονομικών μονάδων όλων των βαθμίδων
 
• Εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών Α/Βάθμιας Υγείας και ειδικότερα Περιφερειακών Ιατρείων ή Ιατρείων αστικού  τύπου, ή εφόσον αποδεδειγμένα προκύπτει και σε αναβάθμιση – επέκταση υφισταμένων ή δημιουργία νέων
 
• Εξοπλισμό ιατροτεχνολογικό ή και ξενοδοχειακό, όπου διαπιστωμένα υπάρχει έλλειψη ή ο υφιστάμενος χρήζει εκσυγχρονισμού
 
Ήδη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 έχει εκδοθεί αντίστοιχη πρόσκληση με προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας χρηματοδοτούνται 12 έργα ισόποσου προϋπολογισμού, ενώ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2007-2013 χρηματοδοτήθηκαν στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υποδομών, 54 έργα προϋπολογισμού 44,9 εκ. ευρώ.
 
Με την ολοκλήρωση των διαχειριστικών ενεργειών στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, εξασφαλίστηκε το πρόσθετο κονδύλιο για την χρηματοδότηση έργων σημαντικών για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Θεσσαλία. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή