Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη προς τη Δ/νση Δασών Τρικάλων

Κύριε Διευθυντά

«Σε συνέχεια της διαδικασίας Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και της εξέλιξης της Ανάρτησης των Κτηματολογικών Στοιχείων (Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων), στα πλαίσια  εκπόνησης της μελέτης για τη Σύνταξη του Εθνικού κτηματολογίου στην Π.Ε. Τρικάλων, γίναμε δέκτες παραπόνων από πολίτες των Τρικάλων που συγκεκριμένα αφορούσαν: 

Στα αποσπάσματα του Κτηματολογίου τα οποία παραλάβανε οι πολίτες το καλοκαίρι του 2018 από το Εθνικό Κτηματολόγιο απεικονίζονταν διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου (μετά από δήλωση ιδιοκτησίας της Δνσης Δασών που υποβλήθηκε το 2015) και αποδόθηκε η κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο απορρίπτοντας το δικαίωμα ιδιοκτησίας των πολιτών. 

Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε η διαδικασία Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στην Π.Ε. Τρικάλων. Στην Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκαν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υποβληθείσα από την Δ/νση Δασών Δήλωση Ιδιοκτησίας του 2015. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολίτες για τους οποίους το δικαίωμα κυριότητας είχε ακυρωθεί με αντίστοιχη πρόκριση του δικαιώματος του  Ελληνικού Δημοσίου, να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον διεκδίκηση, με βάση τα στοιχεία της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκαν ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να τους αποδοθεί τελικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους.

Μετά από επικοινωνία μας με το Γραφείο Κτηματογράφησης Τρικάλων πληροφορηθήκαμε ότι οι ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι πολίτες θα απορριφθούν, καθόσον δεν έχει γίνει ανάκληση της Δήλωσης Ιδιοκτησίας του 2015 από τη Δ/νση Δασών με παράλληλη υποβολή νέας δήλωσης βασιζόμενης στον επικαιροποιημένο αναρτημένο Δασικό Χάρτη. 

Επειδή δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα πολιτών της Π.Ε. Τρικάλων, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση υποβολή νέας δήλωσης εκ μέρους σας με ταυτόχρονη ανάκληση της προηγούμενης ώστε να γίνει: 

Α) ορθή απεικόνιση της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Β) να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να μην μπουν σε διελκυστίνδα μεταξύ διαφορετικών Υπηρεσιών και Δικαστικών εμπλοκών σε μια χρονική περίοδο οικονομικής κρίσης που ήδη διανύουμε.» Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή