Επιτυχημένες πιλοτικές εκπαιδεύσεις για την υποστήριξη των νέων που αναζητούν εργασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ACT.WORK»

Ο δείκτης ανεργίας στις χώρες τις Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα της οποίας η οικονομία πλήττεται από μια σοβαρή και παρατεταμένη ύφεση, καθώς και η ανάγκη επιτυχημένης αντιμετώπισής αυτής, καθιστούν αναγκαία την εκπαίδευση των νέων ατόμων, οι οποίοι είναι ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι με την ικανότητα των εγχώριων θεσμών – όσον αφορά την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση – να τους παράσχουν επαρκή υποστήριξη την τρέχουσα κρίση.
 
Τον Αύγουστο, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» πραγματοποίησε με επιτυχία, στη Λάρισα, πιλοτικές εκπαιδεύσεις για τη βελτίωση των ικανοτήτων των νέων, με τίτλο: Κοινωνικές ικανότητες και ικανότητες που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη, καθώς και Αίσθημα πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητα.
 
Το παρόν έδωσαν νέοι και νέες που επιδιώκουν μία αποτελεσματικότερη ένταξη στην αγορά εργασίας, καθώς και ενεργή συμμετοχή στην σημερινή κοινωνία της γνώσης. Οι συμμετέχοντες, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Αυτογνωσίας και Εύρεσης Εργασίας καθώς και σε θέματα Ικανοτήτων που σχετίζονται με την Ιδιότητα του Πολίτη , Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας, με βάση το εκπαιδευτικό υλικό που σχεδιάστηκε από την εταιρική σύμπραξη του ευρωπαϊκού  προγράμματος ACTWORK : “Ενεργός συμμετοχή του πολίτη και αξιοπρεπής εργασία”.
 
Το πρόγραμμα ACT.Work στηρίζει τους νέους που αναζητούν εργασία, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, κάνοντας τους ενεργούς πολίτες στην σημερινή κοινωνία. Στόχος του είναι η ανάπτυξη μεθόδων ενεργητικής μάθησης, παιδαγωγικών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικού υλικού ειδικά σχεδιασμένο για τη βελτίωση των Κοινωνικών ικανοτήτων και των ικανοτήτων που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη, καθώς και την ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας και της Επιχειρηματικότητας,  έτσι όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΠΑ)  .
 
Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και για μελλοντικές εκπαιδεύσεις του προγράμματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026, email: [email protected], www.dimitra.gr.
Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ παρέχει για περισσότερα από 25 χρόνια, υψηλής ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και συμμετέχει με επιτυχία σε ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.
dimitra.gr


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή