Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιτυχής σύμπραξη 3ου ΓΕΛ και Μουσικού Σχολείου Τρικάλων σε ημερίδα παρουσίασης και διάχυσης αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕRASMUS+

Tη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στις 07:00 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, το Μουσικό Σχολείο και το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης και διάχυσης αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕRASMUS+ που υλοποίησαν κατά τη διετία 2017-2019. Πρόκειται για τα σχέδια :

–  «PORTFOLIO EUROPE+/Petits travailleurs d’Εurope» 2017-1-SE01-KA219-034609_5, του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, με βασική θεματική τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την μείωση της σχολικής διαρροής και  
–  «Κalos Kagathos» 2017-1-SE01-KA219-034506_2,  του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, με βασική θεματική την ανάδειξη και ανάπτυξη σωματικών και πνευματικών δεξιοτήτων για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής και κοινωνικής συνείδησης ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σύντομη παρουσίαση και των δύο νέων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο του 2018 στα δύο σχολεία :

  • «Let's pull down all barriers!» 2018-1-IT02-KA229-048374_3, του Μουσικού Σχολείου, με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση, στο πλαίσιο του οποίου ο μαθητής Βαγγέλης Μπίλλας παρουσίασε ένα από τα παραχθέντα προϊόντα : μία ταινία μικρού μήκους

και

  • «JOIN THE EUROPEAN TABLE» 2018-1-ES01-KA229-050093_2, του 3ου ΓΕΛ, με θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος μέσα από την εκπαίδευση, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε ένα ενδιαφέρον e-book που παρουσιάστηκε από τον μαθητή Γιώργο Οικονόμου.

Την εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία, χαιρέτησαν και προλόγισαν η Δ/ντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων, κ. Βασιλική Κάκλα καθώς και οι Δ/ντές των δύο σχολείων, η κ. Βασιλική Λύτρα για το Μουσικό Σχολείο και ο κ. Ευάγγελος Αργυρόπουλος για το 3ο ΓΕΛ. Κοινός τόπος και των τριών υπήρξε η  σπουδαιότητα της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μία σύντομη εναρκτήρια εισήγηση από την εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου, κ. Ευαγγελία Σύρρου, με θέμα τις δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS+.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων από τις κ.κ. Κριστίν Φέρνες-Ρουσιαμάνη και Μαρία Σαμαρά, συντονίστριες των προγραμμάτων του 3ου ΓΕΛ και Ευαγγελία Σύρρου συντονίστρια των προγραμμάτων του Μουσικού Σχολείου.

Πρωταγωνιστές, ωστόσο, της εκδήλωσης δεν ήταν άλλοι από τους μαθητές των δύο σχολείων οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά στην υλοποίηση όλων των προβλεπόμενων δράσεων και δραστηριοτήτων κινητικότητας καθώς και στη δημιουργία των τελικών προϊόντων των εν λόγω προγραμμάτων, ενώ παράλληλα αποτελούν τους βασικούς ωφελούμενους.

Οι μαθητές πήραν τον λόγο και παρουσίασαν τα προϊόντα των προγραμμάτων αλλά κυρίως κατέθεσαν τις σημαντικότατες εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα.

Ιδιαίτερη υπήρξε και η παρέμβαση παλαιότερων μαθητών των δύο σχολείων, ωφελημένων στο παρελθόν από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκλησή μας και δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας την προσωπική τους εμπειρία είτε διά ζώσης είτε μέσω βίντεο που απέστειλαν όσοι δεν ήταν εφικτό να παραστούν στην εκδήλωση.

H Πένυ Σπανιά και η Ελίνα Καλαμποκίνη, εκπροσωπώντας τους παλιούς μαθητές του 3ου ΓΕΛ και του Μουσικού Σχολείου αντίστοιχα, βρέθηκαν κοντά μας και μέσα από το πρίσμα του εργαζόμενου ή/και ακαδημαϊκού πολίτη πλέον, κατάφεραν να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους στο ακροατήριο και με ιδιαίτερη θέρμη προσπάθησαν να προτρέψουν τους νέους κυρίως να συμμετάσχουν σε όσο το δυνατό περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα συνδυάζοντας την τυπική με την μη τυπική εκπαίδευση και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν για να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, να έρθουν σε επαφή με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Με δυο λόγια, για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις απαιτήσεις της μελλοντικής τους ζωής, τόσο στον ατομικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα σε μία διεθνή αγορά.
Εξίσου σημαντικές ήταν και οι μαρτυρίες μέσω βίντεο των πρώην μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Έλενας Κόγια και Βίκης-Χαράς Καραγεώργου καθώς και αρκετών ξένων μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα των δύο σχολείων.

Επίλογο της βραδιάς αποτέλεσε μία όμορφη μουσική σύμπραξη των μαθητών των δύο σχολικών μονάδων οι οποίοι ενωμένοι μάγεψαν με το ταλέντο τους και τα αισιόδοξα μηνύματα των τραγουδιών τους.

Έπαιξαν: πιάνο η Ναταλία Μάγκου, σαξόφωνο η Κατερίνα Κουκουλέτσου και κιθάρα ο Φίλιππος Παππάς, ο Αντώνης Ζαχαράκης και η Ιωάννα Καράση.
Τραγούδησαν : σόλο η Ηλιάνα Νικολάου και ως τρίο οι Αλκυόνη Ταφύλη, ο Χρήστος Νεστορίδης και  ο Νίκος Λιάπης.
 
 
Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι μαθητές :
 

                          Μουσικό Σχολείο            3o ΓΕΛ
Βουτσάς Αργύρης
Γάλλος Νίκος
Ζαχαράκης Αντώνης
Κουκουλέτσου Κατερίνα
Λάππα Αγγελική
Λιάππης Νίκος
Νάστα Ευαγγελία
Νίκου Δημήτρης
Μάγκου Ναταλία
 Μαυρομμάτη Χριστιάνα
Μουτσίκα Φοίβη
 
 
Μπίλλας Βαγγέλης
Νεστορίδης Χρήστος
Οικονόμου Ραφαηλία
Παπανικολάου Κωνσταντίνος
Παππά Κλειώ
Σουφλιά Τσαμπίκα
Ταφύλη Αλκυόνη
Τσιούνη Χριστίνα
Τσιτσώνη Σοφία
Φώτη Ευαγγελία
Χαχάμη Φωτεινή
Γκαγκανάτσιου Αναστασία
Ζαμπούρα Κωνσταντίνα
Κατσαντώνη Βασιλική
Κράλλη Κλεοπάτρα
Οικονόμου Γιώργος
Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα
Παπαναστασίου Κατερίνα
Παράσχη Ιωάννα
Σχορετσανίτη Γεωργία
 
     

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές μας για την συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ως μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων συνετέλεσαν στην υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων.

Εκπαιδευτικοί – Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων
 

          Μουσικό Σχολείο           3o ΓΕΛ
Αργυροπούλου Ελένη
Ευσταθιάδη Όλγα
Κολοβελώνη Γεωργία
Κοφίνας Νίκος
Κωστάκης Χρήστος
Λύτρα Βασιλική
Μπαλαμώτη Φανή
Πάλλα Τίνα
Πλακιάς Παρασκευάς
Σούλα Νικολέττα
Σύρρου Ευαγγελία
Χιώτη Αλεξάνδρα
Αργυρόπουλος Ευάγγελος
Βαναργιώτης Αλέξανδρος
Βαργιάμη Δήμητρα
Κουκουλέτσος Λάζαρος
Μέλλιου Βάϊα
Σαμαρά Μαρία
Φέρνες – Ρουσιαμάνη Κριστίν
 

 
Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Εκ μέρους των δύο σχολικών μονάδων
Ευαγγελία Σύρρου
Καθηγήτρια Γαλλικών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή