Τα νέα της πόλης

Ετοιμάζοντας δράσεις για την ισότητα των φύλων  στον Δήμο Τρικκαίων

17 Jan 2020

Την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων πραγματοποίησαν Ευρωπαίοι και τρικαλινοί, στελέχη που μετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2019 η επικεφαλής – ειδικός του προγράμματος GENDERED LANDSCAPE κ. Mary Dellenbaugh-Losse συναντήθηκε σε ευρεία σύσκεψη με τα μέλη του Τοπικού Δικτύου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, παρούσης της αρμόδιας αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργίας Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Κοινωνική μέριμνα, smart Trikala, Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας – που είναι και ο κύριος υλοποιητής του προγράμματος, – Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης), η Ομάδα Εθελοντών, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκαν για να προωθηθεί το πρόγραμμα. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή προσπάθεια στο πλαίσιο του URBACT ΙΙΙ, με στόχο την ένταξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής των συγχρόνων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αυτή η γενική πρακτική στον Δήμο Τρικκαίων θα αφορά σε:

– Ασφάλεια γυναικών

– Ενσωμάτωση ισότητας στον αστικό σχεδιασμό με Όρους βιώσιμης ανάπτυξης

Έτσι, η πρώτη αυτή συνάντηση αφορούσες στη συζήτηση των βασικών κατευθύνσεων, τις οποίες θα ακολουθήσει η ομάδα των Τρικάλων. Στη συνέχεια και με βάση τα αποτελέσματα και την αλληλοτροφοδότηση από τις συνεχείς συναντήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, θα καταρτιστεί ένα ειδικό σχέδιο για την πόλη των Τρικάλων. Αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί ώστε η ισότητα να αφορά και σε συγκεκριμένες δράσεις στην κοινωνία και την πόλη.

Οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν είναι: Umea ( Σουηδία), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Βαρκελώνη (Ισπανία), La Rochelle ( Γαλλία ), Celje (Σλοβενία), Panevezys ( Λιθουανία).

admins
Author: admins

Τη Δευτέρα η κηδεία της Παρασκευής Κόφφα-Λεβέντη, ετών 67, στον Παλαιόπυργο Τρικάλων

Τη Δευτέρα η κηδεία της Παρασκευής Κόφφα-Λεβέντη, ετών 67, στον Παλαιόπυργο Τρικάλων

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Παλαιοπύργου Τρικάλων θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου η κηδεία της Παρασκευής Κόφφα-Λεβέντη, ετών 67 …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.