ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Έτσι θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών του Δημοτικού

Εγκύκλιο για την αξιολόγηση των μαθητών του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2019-20 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την υπογραφή της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη.

7 Jun 2020

Εγκύκλιο για την αξιολόγηση των μαθητών του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2019-20 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την υπογραφή της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ο τρόπος αξιολόγησης και βαθμολογίας για το β’ και το γ’ τρίμηνο, οι τρόποι παράδοσης ελέγχων στους γονείς και η διαδικασία ενημέρωσης τους.

Παράλληλα προβλέπονται οι περιπτώσεις για την Α’ και Β’ τάξη και για τις υπόλοιπες τάξεις (Γ’,Δ’, Ε’,ΣΤ’), όπως και οι περιπτώσεις των μαθητών που δεν πήγαν μετά την επανέναρξη των δημοτικών, για λόγους προστασίας από τον κορωνοίό (ευπαθής ομάδα στο συγγενικό περιβάλλον κ.α).

Συγκεκριμένα:

– Η επίδοση της βαθμολογίας του β’ τριμήνου στους μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, πραγματοποιείται με την επανέναρξη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου β΄ τριμήνου στους γονείς / κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση του πρωτοτύπου, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώνουν προφορικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους.

– Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Για τη βαθμολόγηση των μαθητών/τριών λαμβάνονται υπόψη τόσο η πορεία μάθησής τους από την επανέναρξη λειτουργίας του σχολείου έως τη λήξη των μαθημάτων, όσο και η προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, το ενδιαφέρον τους, οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν, η δημιουργικότητά τους και η συνεργασία με τους συμμαθητές τους.

Γ. Για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσούν ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί (αρ. πρωτ. Φ.7/ΦΜ/63728/ΓΔ4/27/5/2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 2031 Β’) και θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο, η βαθμολογία του β’ και γ’ τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών θα επιδοθούν στους γονείς κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε την ημέρα λήξης των μαθημάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στο χώρο του σχολείου.

aftodioikisi.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης




Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Με πορεία σε ΜΜΕ, πολιτική και πολιτισμό αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη.

Read More


LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ
Υπολοιποι Δημοι Διαβάστε επίσης

LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ

Περισσότερες από 50 ομάδες αγωνίζονται στη δεύτερη μέρα του LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025, σε ημιτελικούς, τελικούς και διαγωνισμούς τριπόντων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία

Ο ΑΟ Τρίκαλα αντιμετωπίζει την Ελασσόνα σε φιλικό προετοιμασίας. Ο Νίκος Θεοδοσιάδης θέλει ένταση και εφαρμογή τακτικής από τους παίκτες του, χωρίς έμφαση στο σκορ.

Read More


Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί
Αθλητικα

Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί

Ο Σάββας Παντελίδης συναντήθηκε με τον πρώην παίκτη του Κωνσταντίνο Αγγελάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του στον Ολυμπιακό.

Read More


Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι
Υπολοιποι Δημοι Πρωτοσέλιδα

Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι

Μνημείο για τους 23 πατριώτες χωρίς τα ονόματά τους, αλλά με χαραγμένη την «υπογραφή» του δημάρχο

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο
Βουλευτική Εκπροσώπηση Πρωτοσέλιδα

Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Παρουσία στην κηδεία του πρώην υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Read More


Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους

Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο σπίτι τους

Read More


ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ
Αθλητικα

ΑΕΤ: Ο Απόστολος Κουτσιόγκουλος ενισχύει το ρόστερ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΤ ανακοίνωσε την απόκτηση του Απόστολου Κουτσιόγκουλου, ενός δυναμικού shooting guard με πλούσια εμπειρία.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών
Κοινωνικά

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Μαργαρίτης σε ηλικία 87 ετών

Η κηδεία του Δημήτριου Κων. Μαργαρίτη, 87 ετών, θα τελεστεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Read More


Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»
Αθλητικα

Θεοδοσιάδης «Διάθεση και όρεξη υπάρχει. Θέλουμε χρόνο και δουλειά ως ομάδα»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης τονίζει την ανάγκη χρόνου και σκληρής δουλειάς για να «δέσει» το νέο ΑΟΤ και να είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.