Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έτσι «την πάτησαν» Λαρισαίοι επαγγελματίες…

Τον πελάτη παρέστησε απατεώνας που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, για να καταφέρει στην πραγματικότητα μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει συνολικά …δώδεκα εκταμιεύσεις, κλέβοντας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Λαρισαίων επαγγελματιών το χρηματικό ποσό των 11.800 ευρώ.

Η νέα ηλεκτρονική απάτη σημειώθηκε όταν ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά προχθές με την επιχείρηση Λαρισαίων εκδηλώνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- ενδιαφέρον για την αγορά μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η μέση τιμή της οποίας κυμαίνεται στα 70 ευρώ.

Ο απατεώνας προσποιούμενος τον πελάτη κατάφερε να πείσει τους επαγγελματίες και να εκμαιεύσει τηλεφωνικά, μέσω εφαρμογών (viber κ.λπ.) τους απόρρητους κωδικούς των ψηφιακών τραπεζικών συναλλαγών (ε -banking) των Λαρισαίων. Από τον λογαριασμό των οποίων έκανε άμεσα δώδεκα εκταμιεύσεις, «σπάζοντας» το κλεμμένα χρήματα σε ποσά των 950 ευρώ και των 1.000 ευρώ για να μην προκαλέσει υποψίες, μεταφέροντας τα κλεμμένα χρήματα από τον κοινό λογαριασμό των Λαρισαίων επαγγελματιών σε τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς.

Ο απατεώνας δεν αρκέστηκε σε αυτό και, έχοντας τον πλήρη έλεγχο, έδρα- σε και σε δεύτερο ατομικό λογαριασμό των παθόντων, από τον οποίο έκανε τρεις επιπλέον εκταμιεύσεις μεταφέροντας τα χρήματα σε διαφορετικό λογαριασμό. Επιτυγχάνοντας, έτσι, να εκταμιεύσει από τους Λαρισαίους επαγγελματίες το συνολικό ποσό των 11.800 ευρώ. Οι παθόντες όταν αντιλήφθηκαν την απάτη σε βάρος τους την κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία και ερευνά την υπόθεση.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, με δεδομένη τη διευρυμένη χρήση του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, οι κυβερνοεγκληματίες στήνουν ηλεκτρονικές απάτες με διάφορα προσχήματα. Οι ηλεκτρονικές απάτες βρίσκονται σε έξαρση, με τους δράστες μέσω μηνυμάτων είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στα κινητά τηλέφωνα να εκμεταλλεύονται την άγνοια των υποψήφιων θυμάτων σε βασικούς κανόνες ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και των τραπεζικών συναλλαγών, με αποτέλεσμα να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Απώτερος σκοπός των κυβερνοεγκληματιών είναι να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών επιτυγχάνοντας εκταμιεύσεις, ενώ το μόνο που κατά καιρούς αλλάζει, είναι το πρόσχημα της προσέγγισης των υποψήφιων θυμάτων (υποψήφιοι πελάτες προμήθειας προϊόντων, δήθεν λογιστές, επιδοτήσεις ρεύματος κ.λπ.).

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή