Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Δε γίνεται λέτε;

Σας λέω, λοιπόν, ότι γίνεται. Γίνεται αντί να μοιράζεις απαισιοδοξία να μοιράζεις ελπίδα. Γίνεται αντί να πεις δε μπορώ να πεις θα μπορέσω και να το πιστέψεις ότι θα το κάνεις. Γίνεται αντί να μοιράζεις κενά χαμόγελα να κάνεις τους άλλους να χαμογελάσουν. Γίνεται αντί να λες συνεχώς για αυτά που έχασες να διεκδικήσεις και να κερδίσεις αυτά που δεν είχες ποτέ.

Ζούμε σε μια πόλη στην οποία η πραγματική στασιμότητα που έχει κυριεύσει το παρόν και υποθηκεύσει αρνητικά το μέλλον αυτής ακροβατεί με τις φαντασιώσεις της δημοτικής αρχής του κ. Παπαστεργίου. Πιστοί οπαδοί του δόγματος «φασαρία να κάνουμε αρκεί να ακουγόμαστε» επιδίδονται σε ένα απίστευτο παιχνίδι επικοινωνιακής πολιτικής χωρίς ούτε ένα απτό αποτέλεσμα για τους δημότες.

Αρνούνται να δουν πως το κάνουν οι άλλοι και να κυνηγήσουν έστω αυτό που άλλοι έχουν ήδη καταφέρει.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης διανύει τη τρίτη δημαρχιακή του θητεία. Βραβευμένος από τη Ε.Ε ως ο δεύτερος καλύτερος δήμαρχος στην Ευρώπη τόλμησε να δει μπροστά. Εξαφάνισε έλλειμμα 3,8 εκατομμύρια ευρώ και δημιούργησε πλεόνασμα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εκμεταλλεύτηκε ευρωπαϊκά προγράμματα δημιουργώντας νέο δημαρχείο 6.000 τετραγωνικών μέτρων, το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο 80.000 τ.μ επιτυγχάνοντας τη πτώση της θερμοκρασίας κατά 3.5 βαθμούς κελσίου στη περιοχή αλλά και ανάπλασε μια τεράστια έκταση δημιουργώντας κλειστό γήπεδο μπάσκετ, χώρους περιπάτων και κήπους.

Ο δήμαρχος Τήλου συντονίζει το Εργαστήρι Ηπίων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ με τη συμβολή 15 εταίρων από επτά ευρωπαϊκές χώρες μετατρέποντας τη περιοχή διοίκησης του στο πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το πρώτο βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και το πρώτο βραβείο κοινού.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα απέσπασε το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινου Κτηρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Ma TrID.

Μετά τη βράβευση του ο συγκεκριμένος δήμος έχει αποκτήσει αναγνωσιμότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ως μελέτη προσελκύει το ενδιαφέρον πανεπιστημίων που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και την εξοικονόμηση ενέργειας. Πρόσφατα απέσπασε νέο βραβείο ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπόρ 2017».

Ο Δήμαρχος Βόλου κέρδισε τη δεύτερη θέση και μάλιστα για δεύτερη φορά πλασαρίστηκε στις τρίτες πρώτες θέσεις του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Dosta για του δήμους του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατόρθωσε να εφαρμόσει ολοκληρωμένα και επιτυχημένα μέτρα που επισήμαναν το ρόλο της ισότητας των ευκαιριών του πληθυσμού των Ρομά στην εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος έγιναν τόσο γρήγορα ορατά που έφηβοι Ρομά παρά τα σημαντικά κενά στην εκπαίδευση τους ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι εκείνα τα παιδιά που δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Απρίλιο του 2017 στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Ρομά.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου παρέλαβε το βραβείο για το «Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Τουριστών Επισκεπτών» σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες αλλά και τους απλούς κατοίκους για τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία τους. Κατάφεραν το αδύνατο για πολλούς προορισμούς μαζικού τουρισμού να μετατρέψουν δηλαδή τον κάθε επισκέπτη από «τουρίστα» σε φίλο και καλό πρεσβευτή της πόλης.

Θα μπορούσα να σας αραδιάσω πολλούς δήμους ακόμη που τόλμησαν να δουν και να αντιληφθούν σε ποια διάσταση πρέπει να κινούνται οι δημοτικές αρχές. Θα μπορούσαν κάποιοι να πουν ότι και εμείς πήραμε κάποια βραβεία για τη καινοτομία.

Ξέρετε ποια είναι η ποιοτική διαφορά όμως;

Όλοι οι παραπάνω απέσπασαν βραβεία για ενέργειες που είχαν αντίκτυπο στο πολίτη. Που ο πολίτης ένιωσε την ανάσα του δήμου. Που
βελτίωσαν τη καθημερινότητα. Που έδωσαν λύση στο πρόβλημα της ενέργειας αλλά και του κόστους αυτής που ταλανίζει όλους μας. Που νοιάστηκαν για τον αέρα που αναπνέουν αλλά και τη θερμοκρασία της περιοχής που ζουν οι δημότες τους.

Που είδαν τον τουρίστα ως επένδυση και όχι ως πρόσκαιρο κέρδος. Που έδειξαν ενδιαφέρον για τους μη προνομιούχους της κοινωνίας και φρόντισαν να τους κάνουν μέλη αυτής. Που αντιλήφθηκαν ότι οι χώροι αθλητισμού και τα πάρκα είναι δείγμα πολιτισμού. Που κατάφεραν να κάνουν το δημότη αρωγό μιας προσπάθειας αλλά και τον επιχειρηματία εστίασης να συμμετέχει και να συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις.

Τώρα τι λέτε; Γίνεται;

Ευάγγελος Δημ. Σαμαράς

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή