Εβδομάδα κώδικα στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek με μια σειρά δράσεων από  τις  9 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (κώδικα) είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”

Το σχολείο συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής  κ.κ. Βακουφτσή Παναγιώτα και Βράντζα Αθανάσιο που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να μάθουν διασκεδάζοντας και παίζοντας και έμμεσα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή