Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον «μελλοντικό δάσκαλο» υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα

Στοιχεία από τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο του Smart Trikala, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Συμμετέχοντας στο ERASMUS+ με θέμα «Διαμορφώνοντας τον μελλοντικό δάσκαλο, οι εκπαιδευτικοί από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης, φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα (13-18 Σεπτεμβρίου) στα Τρίκαλα, καθώς και Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί μετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα.​

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων έγιναν δεκτοί από την αντιδήμαρχο Παιδείας Έφη Λεβέντη, η οποία στο καλωσόρισμα αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου σε ζητήματα τεχνολογίας, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της εκπαίδευσης​.

Ακολούθησε παρουσίαση στόχων και προγραμμάτων του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα καθημερινότητας στο πλαίσιο του Smart Trikala, από τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με ειδικότερη παρουσίαση στο control room.​

Νωρίτερα και εκτός από τις διαδρομές εντός της πόλης, οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον κόμβο Καινοτομίας GiSeMi Hub που λειτουργεί η e-trikala ΑΕ, η οποία παραχώρησε και χώρο για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο δε δ/νων σύμβουλος κ. Οδ. Ράπτης παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποίησε η e-trikala στο παρελθόν και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δήμος Τρικκαίων©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή