Ο Δήμος Φαρκαδόνας αναλαμβάνει τα έξοδα της διπλής κηδείας στους Γεωργανάδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Αγναντή
ΤΡΙΚΑΛΑ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025 – Την πρόθεσή του Δήμου Φαρκαδόνας να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της 77χρονης μητέρας και του γιου της, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στους Γεωργανάδες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σπύρος Αγναντής σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον σταθμό Λέσχη 97,6.
Όπως δήλωσε, η οικογένεια δεν ήταν καταγεγραμμένη σε καμία κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, ούτε και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», γεγονός που εμπόδισε την έγκαιρη ενημέρωση των αρχών. Ο ίδιος ανέφερε πως μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση, έδωσε εντολή σε γραφείο τελετών να αναλάβει άμεσα τη μεταφορά των σορών στη Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας, καθώς και τη διεκπεραίωση της ταφής, με δαπάνη του Δήμου.
«Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Δεν το γνωρίζαμε, δυστυχώς. Δε γινόταν αλλιώς. Ήταν μια ανθρώπινη ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγναντής, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με την Εισαγγελία για την τύχη των ανήλικων παιδιών της οικογένειας. «Πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση», σημείωσε.
Η τραγωδία στους Γεωργανάδες έχει προκαλέσει συγκίνηση και ερωτήματα για τα κενά στον κοινωνικό εντοπισμό ευάλωτων οικογενειών, καθώς η υπόθεση έγινε γνωστή μόνον όταν εντοπίστηκαν οι σοροί σε προχωρημένη αποσύνθεση.