Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το χαρτί υγείας στην τουαλέτα

Οι επαγγελματίες και υδραυλικοί που ασχολούνται με τις αποφράξεις συναντούν πολλές φορές πολύ περίεργα αντικείμενα όταν καλούνται να ξεβουλώσουν κάποια αποχέτευση. Παρότι κάποιοι προσέχουν και δεν πετούν αντικείμενα στην τουαλέτα,υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που πράττουν ακριβώς το αντίθετο.Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι να έχουν ανακαλυφτεί κατά καιρούς από πλαστικά μπουκάλια και είδη προσωπικής υγιεινής έως καιαποφάγια, ψόφια κατοικίδια,ρούχα, παιχνίδια,κι ότι μπορεί κανείς να φανταστεί ή όχι με το μυαλό του μέσα σε φραγμένες λεκάνες τουαλέτας.

Δίχως αμφιβολία, το πιο συνηθισμένο αντικείμενο που πετά κανείς μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας είναι το χαρτί τουαλέτας.Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την εντύπωση πως το λεπτό αυτό χαρτί είναι εύκολο να διαλυθεί με το νερό και να φύγει δίχως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα προς την κεντρική αποχέτευση.Στη πραγματικότητα,όμως, το χαρτί υγείας μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα και να σας υποχρεώσει να προχωρήσετε σε αποφράξεις Κηφισιάή όπου αλλού τέλος πάντων βρίσκεται εγκατεστημένη η υδραυλική εγκατάσταση που χρησιμοποιείτε.

Το χαρτί υγείας δεν διαλύεται όσο εύκολα πιστεύουμε

Το χαρτί υγείας στην πραγματικότητα χρειάζεται πάραπολλές ώρες προκειμένου να διαλυθεί και υπάρχουν αντίστοιχα ορισμένα είδη χαρτιού, τα οποία διαλύονται ακόμη πιο δύσκολα, μετά δηλαδή από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.Έτσι σωρευτικά μπορεί να προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στις αποχετεύσεις και στα σιφώνια τηςτουαλέτες.

Είναι πραγματικά εύκολο να διαπιστώσουμε πόσο δύσκολα διαλύεται το χαρτί τουαλέτας στο νερό.Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο χαρτί υγείας μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και θα καταλάβετε αμέσως τι περίπου συμβαίνει.Θα διαπιστώσετε λοιπόν ότι ακόμα και μετά από αρκετάλεπτάτης ώρας θα έχουν σχηματιστεί μεγάλα τμήματα χαρτιού και χαρτοπολτός στο ποτήρι. Το χαρτί ουσιαστικά δεν θα έχει διαλυθεί όπως ενδεχομένως θα περιμένατε.Αυτός ο πολτός συγκεντρώνεται στις σωληνώσεις και στη συνέχεια στεγνώνει σε κάποια σημεία. Με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται ουσιαστικά ένα συμπαγές υλικό που είναι πολύ πιο ανθεκτικόαπό ότι μπορείτε να φανταστείτε. 

Οι διαφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό

Είναι γεγονός πως στο εξωτερικό συνηθίζεται σε πολλές χώρες να μην υπάρχει καν δοχείο απόρριψης στην τουαλέτα και η ρήξη του χαρτιού υγείας στη λεκάνη είναι αρκετά συνηθισμένη και θεωρείται πως αποτελεί πρόβλημα.Αυτό δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά στους ξένους που επισκέπτονται πχ. τη χώρα μας.Όμως,είναι στατιστικά μετρημένο και επιβεβαιωμένο πως αυτοί σφάλλουν και εμείς στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο ακολουθούμε μία πιο σωστή προσέγγιση ως προς το ζήτημα αυτό.

Οι φραγμένες αποχετεύσεις πουαναπόφευκτα οδηγούν σε αποφράξεις,οφείλονται κατά βάση σε πιο σκληρά υλικά από το χαρτί κουζίνας,όμως το ποσοστό που οφείλεται στο χαρτί υγείας είναι τελικά διόλου ευκαταφρόνητο. Ιδιαίτερα δε σε περιπτώσεις που το σπίτι ή η επιχείρηση μας δεν συνδέεται με το δημόσιο δίκτυο της αποχέτευσης, αλλά χρησιμοποιούμε κάποιον βόθρο,το να πετάμε χαρτιά και αντικείμενα στη λεκάνη της τουαλέτας είναι δίπλα επικίνδυνο και χαζό.Τα στερεά αντικείμενα δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν από τους ψυκτικούς βόθρους όπως συμβαίνει π.χ. με το νερό και έτσι πέρα από αποφράξεις Βριλήσσια για παράδειγμα,θα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε και για εκκενώσεις βόθρων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή