Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί θα φωταγωγηθεί απόψε …μπλε η κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων

Εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα.

Με προφανή στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη απέναντι στην ασθένεια, πραγματοποιούνται σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του σακχαρώδους διαβήτη εκδηλώσεις στα Τρίκαλα.

Ειδικά φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα είναι αφιερωμένη στην Γυναίκα και στα μέτρα πρόληψης.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η Ομάδα Εθελοντών και το Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Τρικάλων συνδιοργανώνουν δράσεις.

Το πρωί, ομάδα Επιστημόνων, θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες στο 3ο και στο 6ο ΚΑΠΗ Τρικάλων. Θα μιλήσουν οι Βασίλης Γκιζλής γενικός Ιατρός – Διαβητολόγος, Ηλίας Τσιαούσης γενικός Ιατρός, Βασίλης Τσιούτσιας φαρμακοποιός και θα συντονίζει ο Μιχάλης Λάππας, Οδοντίατρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, εντεταλμένος για θέματα Εθελοντισμού.

Ταυτόχρονα, θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, από τις 10 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι, ομάδα Εθελοντών Νοσηλευτών σε ειδικό σταντ θα κάνει μετρήσεις σακχάρου, θα ενημερώνει τους πολίτες, θα τους καλεί να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο και θα διανέμει εξειδικευμένα έντυπα.

Στις 6 το απόγευμα, ομάδα Επιστημόνων (Δήμητρα Νάτσινα, γενιική Ιατρός ΕΣΥ, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου Διατροφολόγος, Βασίλης Τσιούτσιας Φαρμακοποιός), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλοχωρίου θα μιλήσει στο Μεγαλοχώρι, στην καφετέρια «Περιστέρης» με θέμα «Γυναίκα και Διαβήτης» και μια ώρα αργότερα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων, θα μιλήσει ο Δρ. Αδαμάντιος Μπουρδάκης ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Τρικάλων, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης- Παγκόσμιο πρόβλημα που αγγίζει και τις Γυναίκες», ενώ θα παρεμβαίνει η Ελένη Πολύζου Ιατρός ΕΣΥ, ως Συντονίστρια του Τομέα Υγείας Εθελοντών.

Το βράδυ θα γίνει φωταγώγηση της κεντρικής γέφυρας με μπλε χρώμα, το χρώμα κινητοποίησης ενάντια στην νόσο.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή