Λάρισα

Γιατροί του Κόσμου – THI: Τρεις μήνες αποτελεσματικής δράσης στη Θεσσαλία

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν δυσανάλογα και με πρωτόγνωρο τρόπο τις πεδινές περιοχές

23 Feb 2024

Γιατροί του Κόσμου – THI: Τρεις μήνες αποτελεσματικής δράσης στη Θεσσαλία

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν δυσανάλογα και με πρωτόγνωρο τρόπο τις πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας, οι Γιατροί του Κόσμου ενεργοποιήθηκαν άμεσα με συνεχείς αποστολές Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην περιοχή.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας – The Hellenic Initiative, μιας από τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της ελληνικής διασποράς, οι Γιατροί του Κόσμου μπόρεσαν να αναπτύξουν ιατρικές μονάδες, να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και να προσφέρουν δωρεάν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Κατά την πρώτη φάση της ανταπόκρισης των ΓτΚ, οι ομάδες πεδίου που βρέθηκαν παρούσες στις πληγείσες περιοχές παρείχαν άμεση υγειονομική περίθαλψη, υποστήριξη και βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι ανέφεραν ακραίες συνθήκες διαβίωσης και κινδύνους στέγασης.

Συγκεκριμένα, 500 άτομα έλαβαν άμεση υποστήριξη μέσω υπηρεσιών υγείας, ενώ η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε συνολικά 26 πληγείσες κοινότητες. Παράλληλα, οι ΓτΚ-Ελλάδας διένειμαν περισσότερα από 6.000 ειδικά πακέτα έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, όπως οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να εντοπίσει τις ανάγκες και να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης, όπως η διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού, είδη ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια, μάσκες, χλωρίνη κτλ), υπηρεσίες ιατρικής συμβουλευτικής και παραπομπή και διανομή φαρμάκων κατά περίπτωση.

Συνολικά, όσον αφορά την άμεση παροχή υπηρεσιών υγείας, κατά τη διάρκεια όλου του τριμήνου προσεγγίστηκαν συνολικά 404 ωφελούμενοι, τόσο μέσω της λειτουργίας του Γραφείου Βοήθειας στη Θεσσαλία όσο και μέσω των συνακόλουθων αποστολών της Κινητής Ιατρικής Μονάδας.

Μέσω της διαδοχικής διανομής ειδών πρώτης ανάγκης υγείας για την προστασία συγκεκριμένων περιστατικών που σχετίζονται με την υγεία, προσεγγίστηκαν περίπου 1.250 άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου Οκτ-Δεκ 2023, ενώ μέσω της διανομής των ειδών ατομικής προστασίας προσεγγίστηκαν περίπου 3.400 μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, 177 άτομα έλαβαν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχοντας βιώσει την απώλεια των δικών τους ανθρώπων και βλέποντας τις περιουσίες τους να χάνονται στη λάσπη.

Η πρόσθετη οικονομική βοήθεια από την Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative επέτρεψε στους Γιατρούς του Κόσμου να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν τόσο τις άμεσες όσο και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες για την ανακούφιση των πληγέντων.

Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από την πρώτη στιγμή, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας και εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή έχοντας δημιουργήσει ένα τοπικό Γραφείο Βοήθειας που παρέχει άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε βασική υποστήριξη για τους πλημμυροπαθείς καθώς και για ευάλωτα άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της ζωής των πλημμυροπαθών κοινοτήτων στη Θεσσαλία. Ο αντίκτυπος κάθε δωρεάς είναι μεγάλος, προσφέροντας ελπίδα και ουσιαστική υποστήριξη σε όσους την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Trikala News
Author: Trikala News

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης




Θεοδοσιάδης: «Μαγική εικόνα το σκορ στην Ελασσόνα»
Αθλητικα

Θεοδοσιάδης: «Μαγική εικόνα το σκορ στην Ελασσόνα»

Ο προπονητής των Τρικάλων, Νίκος Θεοδοσιάδης, χαρακτήρισε «μαγική εικόνα» το σκορ στην Ελασσόνα, εκφράζοντας αισιοδοξία για την εξέλιξη της ομάδας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Read More


Ισότιμες σχέσεις παραγωγής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Ισότιμες σχέσεις παραγωγής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με 3,3 εκατ. ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί 42 έργα ΚΑΛΟ, ενισχύοντας την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη.

Read More


Φιλική ήττα 1-0 του ΑΟ Τρίκαλα στην Ελασσόνα
Αθλητικα

Φιλική ήττα 1-0 του ΑΟ Τρίκαλα στην Ελασσόνα

Ο ΑΟ Τρίκαλα ηττήθηκε φιλικά 1-0 από τον ΠΟ Ελασσόνας, δείχνοντας πως χρειάζεται εντατική δουλειά για να «δέσει» ενόψει της Γ' Εθνικής.

Read More


Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Με πορεία σε ΜΜΕ, πολιτική και πολιτισμό αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη.

Read More


LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ
Υπολοιποι Δημοι Διαβάστε επίσης

LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025: Η δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ

Περισσότερες από 50 ομάδες αγωνίζονται στη δεύτερη μέρα του LOUX GNC 3on3 Καλαμπάκα 2025, σε ημιτελικούς, τελικούς και διαγωνισμούς τριπόντων.

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία
Αθλητικα

ΑΟ Τρίκαλα: Φιλικό τεστ με την Ελασσόνα στην προετοιμασία

Ο ΑΟ Τρίκαλα αντιμετωπίζει την Ελασσόνα σε φιλικό προετοιμασίας. Ο Νίκος Θεοδοσιάδης θέλει ένταση και εφαρμογή τακτικής από τους παίκτες του, χωρίς έμφαση στο σκορ.

Read More


Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί
Αθλητικα

Σάββας Παντελίδης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξανά μαζί

Ο Σάββας Παντελίδης συναντήθηκε με τον πρώην παίκτη του Κωνσταντίνο Αγγελάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του στον Ολυμπιακό.

Read More


Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι
Υπολοιποι Δημοι Πρωτοσέλιδα

Στη Μεσοχώρα οι εκτελεσμένοι έμειναν ανώνυμοι, αλλά ο Κώστας Μαράβας όχι

Μνημείο για τους 23 πατριώτες χωρίς τα ονόματά τους, αλλά με χαραγμένη την «υπογραφή» του δημάρχο

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο
Βουλευτική Εκπροσώπηση Πρωτοσέλιδα

Ο Κώστας Σκρέκας τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Παρουσία στην κηδεία του πρώην υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Read More


Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί μητέρα και γιος στο σπίτι τους

Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο σπίτι τους

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.