Άρθρα – Απόψεις

Γιώργος Τσίγκας: Περί αναγνώρισης του ψευδομακεδονικού κράτους

2 Feb 2018

Από πολλούς φίλους ακούγονται τα παρακάτω για να καταλήξουν, ότι πρέπει ή μπορούμε ή μας συμφέρει να συμφωνήσουμε σε ένα όνομα, που να περιέχει το όνομα Μακεδονία, π.χ.

«Το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια αποτελεί το συνδετικό κρίκο των δύο εθνοτήτων που ζουν εκεί: δηλαδή της αλβανικής και βουλγαρικής. Χωρίς αυτή την σύνδεση το κράτος των Σκοπίων θα κινδύνευε με διάσπαση. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό το ένα κομμάτι να προσχωρούσε στην Αλβανία και το άλλο στην Βουλγαρία.

Θα μας συνέφερε άραγε αυτό το ενδεχόμενο; Κατά την γνώμη μου όχi» .

Δεν «μπορείς να έρχεται συνεχώς κόντρα στο διεθνές status quo»

«να γίνουν αλλαγές που να αποτυπώνεται στο σύνταγμα τους.

Επίσης, θα πρέπει να αποποιηθούν έμπρακτα τα διάφορα αλυτρωτικά και σημειολογικά στοιχεία (π.χ. ονομασία πλατειών, αεροδρομίου, κτλ)».

«να δεχθούμε τον γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό εφόσον όμως οι Σκοπιανοί παραιτηθούν από τις αλυτρωτικές τους εμμονές».

«Ο αυτοπροσδιορισμός είναι δικαίωμα κάθε λαού»

«Στη προσωρινή ονομασία των Σκοπίων [Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας περιέχει τη λέξη Μακεδονία άρα δεχθήκαμε σαν χώρα τον όρο αυτό από παλαιά»

Έτσι λοιπόν:

1. Διάφοροι φίλοι έχουν ταχτεί δογματικά υπέρ μιας συμφωνίας στην βάση της χρήσης του ονόματος Μακεδονία, επειδή, λέει, οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Προφανώς και το έχουν! Και δεν νομίζω ότι θα είχαμε κάποιο πρόβλημα αν ονομαζόντουσαν Μακεδόνες υπό την έννοια των κατοίκων μιας περιοχής που λέγεται Μακεδονία.

Αλλά εδώ δεν τίθεται το θέμα με αυτό τον τρόπο, αλλά διεκδικούν μια ανύπαρκτη «μακεδονική ταυτότητα» που την ταυτίζουν με τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία! Αυτό δεν λέγεται αυτοπροσδιορισμός αλλά επιθετική ενέργεια και πλαστογραφία της Ιστορίας.

2. Διαχρονικά οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» αποτελούσαν συνώνυμα της ταυτότητας των Ελλήνων, αρχαίων, Βυζαντινών και νεότερων. Όσο για τον Αλέξανδρο αποτελεί διαχρονικά την κορυφαία μορφή αυτής της ταυτότητας, περηφάνιας και πατριωτισμού των Ελλήνων με συνεχείς επικλήσεις σε αυτόν και με την καταγραφή του ακόμη σε περισσότερες από εκατό νεοελληνικές παραδόσεις.

Μια τέτοια μορφή και ένα τέτοιο όνομα, αδιάσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς σου, δεν το παραδίδεις σε κανέναν και δεν το διαπραγματεύεσαι.!!

3. Το κεντρικό θέμα για τους Έλληνες είναι το όνομα. Δεν είναι μόνο ο αλυτρωτισμός που υπάρχει σε μερικά άρθρα. Τα αγάλματα και τα αεροδρόμια είναι δευτερεύοντα, μπορούν να τα αφαιρέσουν και να πουν ότι έκαναν υποχωρήσεις. Το όνομα ''Μακεδονία'' είναι το επιθετικό, το αλυτρωτικό»………Η επιθετικότητα βρίσκεται στο όνομα. Αφού θέλουν να δημιουργήσουν ένα έθνος, αναφέρθηκαν στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Λένε ότι μπορεί να υπάρξει μια γεωγραφική ονομασία. Επιστημονικά και πολιτικά δεν υπάρχει γεωγραφική ονομασία, η ονομασία είναι πάντα και μόνο πολιτική, ανθρωπογενής, ανθρωποκεντρική. Οι άνθρωποι την ορίζουν.

4. Είναι πραγματικά άκρως εντυπωσιακό η ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας, να ερμηνεύει την προσωρινή ονομασία των Σκοπίων [Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας] όπως βολεύει τους Σκοπιανούς. Δηλαδή επειδή περιέχει τη λέξη Μακεδονία άρα δεχθήκαμε σαν χώρα τον όρο αυτό, στη νέα σύνθετη ονομασία!

Τουναντίον αν κανείς διαβάσει ένα ελληνικό λεξικό π.χ. Γ. Μπαμπινιώτη το πρώην σημαίνει μια ιδιότητα την οποία κάποιος έχει χάσει!

Άρα οι Σκοπιανοί έχασαν αυτό το όνομα και δεν αποδεχθήκαμε εμείς τον όρο Μακεδονία, όπως καθημερινά προπαγανδίζεται από κυβερνητικούς υπουργούς αλλά και από τον κ.Νίμιτς!"

5. Βέβαια υπάρχουν και οι πονηροί που μας λένε ότι: France δεν είναι η Γαλλία. Italia δεν είναι η Ιταλία ,Makedonija δεν είναι Μακεδονία.

Ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών μας έχει ψυχολογήσει και πιστεύω ότι σκέφτεται τα εξής : «Για να θεωρούν ότι εγώ θα λύσω το Μακεδονικό είναι τόσο ηλίθιοι , που θα τους το πω στα ξένα».

Και με τα πέντε σύνθετα ονόματα για το κράτος των Σκοπίων παραμένει ο σλάβικος αλυτρωτισμός σε βάρος της βόρειας Ελλάδος. Ο «μακεδονισμός» ως κύριο χαρακτηριστικό ύπαρξης του κράτους των Σκοπίων, που περιέχει το ιδεολόγημα της διαμελισμένης πατρίδας (ένα μέρος το κατέχουν οι Έλληνες), είναι και στα 5 προτεινόμενα ονόματα.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική !! Σήμερα έρχονται οι εθνομηδενιστές, σαν καλά παιδιά των Αμερικάνων, να στηρίξουν τον εθνικισμό των Σκοπιανών σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων !

Επιστροφή στην εθνική θέση, του ‘92, δηλαδή την απόρριψη αποδοχής κάθε συμβιβασμού και στον αλυτρωτισμό και στο όνομα!.

Γεώργιος Τσίγκας

admins
Author: admins

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Εργασίες οπτικών ινών από τη ΔΕΗ FIBERGRID σε εξέλιξη στα Τρίκαλα

Εργασίες οπτικών ινών από τη ΔΕΗ FIBERGRID σε εξέλιξη στα Τρίκαλα

Έργα FIBERGRID σε εξέλιξη στα Τρίκαλα – Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στη Β. Τσιτσάνη από 14 έως 17 Απριλίου 2025 …
Μαθητές από τους Γόμφους κοντά στον Μητροπολίτη Τρίκκης

Μαθητές από τους Γόμφους κοντά στον Μητροπολίτη Τρίκκης

Μαθητές από το Δημοτικό Γόμφων επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Τρίκκης και το συσσίτιο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», προσφέροντας τρόφιμα …
Αγροτικό συνέδριο στα Τρίκαλα - Εθνικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα ζητούν οι φορείς

Αγροτικό συνέδριο στα Τρίκαλα – Εθνικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα ζητούν οι φορείς

Όλα τα ανοιχτά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα τέθηκαν επί τάπητος στο αγροτικό συνέδριο το περασμένο Σάββατο, 5/4/2025, στο Πνευματικό Κέντρο …
Σύλληψη φυγόποινου στα Τρίκαλα για παλιότερη υπόθεση κλοπής

Σύλληψη φυγόποινου στα Τρίκαλα για παλιότερη υπόθεση κλοπής

Στη σύλληψη ημεδαπού προχώρησε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Τρικάλων. Εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Λαμίας για κλοπή με ποινή 6 μηνών …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.